Imamo ih 7 Dosadno curenje iz nosa zaustavite pomoću ovih trikova

Iz nosa se zimi puno češće luči sekret nego u toplijim mjesecima, i to iz nekoliko razloga.

 

Zrak je suši i u unutrašnjim prostorima i vani, sprejevi za nos koje zimi koristimo također isušuju sluznicu, a česte su i nagle promjene temperature pri izlasku iz zagrijanih prostorija na hladan zimski zrak i obratno, što također potiče curenje sekreta iz nosa.

No, imamo trikove kako to zasutaviti.

 

1. Ovlažite zrak u prostoru u kojem boravite

Zahvaljujući grijanju zimi je zrak u našim domovima jako suh, a to potiče curenje sekreta. Taj problem možete riješiti korištenjem ovlaživača zraka ili na dobar stari način: da iznad grijaćeg tijela stavite posudu s vodom.

Ovlaživač je učinkovitiji, ali obje metode mogu poboljšati situaciju.

 

2. Nježno ispuhujte nos

Preintenzivno ispuhivanje nosa može potaknuti curenje sekreta. Štoviše, zanimljivo je da bilo što preintenzivno što radite može izazvati curenje sekreta iz nosa, primjerice podizanje teškog tereta ili vrlo naporna tjelovježba.

 

3. Održavajte nos vlažnim

Možda vam to zvuči čudno, ali velika je vjerojatnost da vam je nosna sluznica isušena ako vam curi nos. Pokušajte upotrijebiti nosni gel za ovlaživanje.

 

4. Nosite šal

Svaki put kad izlazite na hladan zrak, stavite šal i omotajte ga oko usta i nosa kako biste ih zaštitili od ledenog zraka.

Tako ćete udisati samo zagrijani zrak unutar šala, a to je od velike pomoći protiv curenja sekreta iz nosa ako se primjenjuje redovito.

Foto: Istock Preintenzivno ispuhivanje nosa može potaknuti curenje sekreta.

5. Pripazite na prehranu

Vjerovali ili ne, i ono što jedete može utjecati na curenje sekreta iz nosa, a glavni krivac za to je začinjena hrana.

 

6. Masirajte uši

Deset sekundi masirajte gornji rub oba uha, to je stari, ali učinkoviti trik protiv curenja sekreta iz nosa.

 

7. Žvačite češnjak

Češnjak je čudesno rješenje protiv curenja nosa. Dva do tri puta dnevno žvačite mali komadić češnjaka i curenje bi trebalo prestati.

 

 

Facebook komentari