Hvalevrijedna akcija Pjevačka elita za Hrvatsku kuću disanja

Cilj humanitarne akcije Otkrij na vrijeme je prikupljanje 15 milijuna kuna za kupnju CT uređaja za rano dijagnosticiranje raka pluća.

 

U cijelome svijetu čak oko 1,3 milijarde ljudi puši cigarete, a svake godine od bolesti povezanih s pušenjem umre pet milijuna ljudi. U Hrvatskoj puši gotovo svaka treća odrasla osoba od čega 35 posto muškaraca i 27 posto žena. Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća.

 

Broj od 3.000 novooboljelih i gotovo jednak broj umrlih od karcinoma pluća godišnje bio je jedan od glavnih poticaja Gradu Zagrebu i Zakladi Hrvatska kuća disanja da pokrenu jednu od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj pod nazivom Otkrij na vrijeme čiji će središnji dio obilježiti gala večera u četvrtak, 24. studenog 2016. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin, s početkom u 19 sati.

 

Uz specijalitete chéfova hotela, večer će uveličati i nastupi renomiranog hrvatskog glazbenika Gibonnija, talijanskog opernog pjevača Rinalda Zulianija, novosadskog kvarteta The Frajle i gosta iznenađenja, a učenici Opće privatne gimnazije iz Zagreba izvest će prigodnu predstavu.

Cilj ove hvalevrijedne akcije je prikupljanje 15 milijuna kuna za kupnju CT uređaja za rano dijagnosticiranje ove zloćudne bolesti.

Veliki korak

 - CT uređaj nove generacije će primarno pušačima, kao najugroženijoj ciljnoj skupini, na godišnjoj razini omogućiti screening i ranu dijagnostiku plućnih oboljenja s naglaskom na rak pluća, a nema ga u Hrvatskoj. Većina pušača prestane pušiti tek kad ozbiljno oboli ili kad oboli netko od njihove obitelji i prijatelja, a tada je već prekasno. Odazivom na humanitarnu večeru, kao važnog dijela akcije Otkrij na vrijeme, činite veliki korak k unapređenju ukupnog zdravlja, ali i zdravlja vas i vaših bližnjih - rekao je akademik Miroslav Samaržija, Upravitelj Zaklade Hrvatska kuća disanja.

 

Akcija će trajati od 16. studenog do kraja godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti i rezervirati svoje mjesto na humanitarnoj gala večeri u Westinu putem agencije Penta d.o.o. uplatom na broj žiro računa: HR0724020061100058375 ili kontaktiranjem Jasenke Vučetić na kontakt broj 091 2015 952. Cijena pojedinačne ulaznice za večeru u iznosu od 1.000 kuna izravna je donacija za nabavku CT uređaja.

 

Uključite se

Osim odazivom na humanitarnu večeru, u akciju se može uključiti i uplatom donacije na račun Zaklade Hrvatska kuća disanja, na broj žiro računa akcije: HR3923600001501932633 (Zagrebačka banka) ili pozivom na broj telefona 060 9006 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om).

Facebook komentari