Lijek za svakoga Sve što trebate znati o homeopatiji

Vjerujem u ono da je dobar liječnik onaj tko pacijenta uspije maknuti s lijekova, a ne onaj tko mu ih daje sve više.

Piše: Iva Krnjak • homeopalm.hr


 

Majka sam dvoje djece koja nisu posjetila liječnika godinama. Moj petogodišnji sin nije nikada popio antibiotik, sirup protiv kašlja, lijek za snižavanje temperature ili neki drugi medicinski lijek. A bilo je kod nas svega - upala uha, visokih temperatura, kašlja, viroza, pa čak i neurodermatitis. Kako smo se uspješno othrvali svim ovim zdravstvenim tegobama?

Odgovor je HOMEOPATIJOM. Da, čak smo i neurodermatitis uspjeli izliječiti na taj način. Vjerujem u ono da je dobar liječnik onaj tko pacijenta uspije maknuti s lijekova, a ne onaj tko mu ih daje sve više.

Svi smo danas preopterećeni. Posao, svakodnevne obveze, stres, brige, krivi način prehrane i lijekovi učine svoje. Pitanje je do koje granice će vaš organizam dopustiti da vanjski podražaji ne utječu na njega.

Kad vam se i dogodi neka bolest, odlična stvar je znati da ste sami odgovorni za to. Zašto je to dobra stvar, a ne zastrašujuća kako zvuči? Zato što, ako ste uspjeli stvoriti nered u organizmu, možete ponovo stvoriti i red. Kojom metodom ćete to pokušati učiniti, na vama je. Međutim, odabrati prirodnu metodu uvijek je pametna odluka.

Homeopatija je upravo takva metoda. A valja reći kako je po broju korisnika homeopatija druga vrsta medicine na svijetu (prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije), te je u nekim zemljama uspješno implementirana u službeni medicinski sustav.

 

Važne činjenice o homeopatiji:

  • Rezultat je dugogodišnjeg istraživanja i prakticiranja njemačkog liječnika Samuela Hahnemanna (1755. - 1843.).
  • Osnovno homeopatsko počelo je da se slično sličnim liječi ("klin se klinom izbija"), tj. homeopatski lijek kod bolesne osobe liječi one simptome koje bi kod zdrave osobe izazvao.
  • To je holistička metoda, što znači da sagleda čovjeka u cjelini - obuhvaća i tijelo i psihu.
  • Remedija je naziv za homeopatski lijek, a remedije su biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.
  • Svaki homeopatski lijek dokazan je na zdravim pojedincima oba spola. Kod "provinga" (dokazivanja homeopatskih lijekova) u listu simptoma bilježe se svi fizički i mentalni simptomi koje dani lijek izaziva. Na taj način dokazano je već nekoliko tisuća homeopatskih lijekova.
  • "Uzimanje slučaja" je razgovor s homeopatom u kojem vas pita o vašim simptomima na temelju kojih se određuje vaš individualni lijek.
  • To je učinkovita, jeftina i metoda bez štetnih nuspojava, za vraćanje i održavanje zdravlja.

Foto: iStock Jeste li znali da je po broju korisnika homeopatija druga vrsta medicine na svijetu?

Što liječi homeopatija?

Liječi akutne i kronične tegobe. Akutne bolesti poput kašlja, prehlade, gripe, visoke temperature, viroze, dječjih zaraznih bolesti, upala uha, upala mjehura, porezotina, ogrebotina, uboda i sl., nestaju brzo i bez štetnih posljedica ili nuspojava lijekova.

 

Od kroničnih tegoba, migrene, sinusitis, gastritis, alergije, kožne bolesti, astma, impotencija, neplodnost, anemija, menstrualni problemi, anksioznost, depresija, poremećaji ponašanja kod djece, fobije, razni psihički poremećaji, samo su neke gdje homeopatija može pomoći.

 

Zašto homeopatija nekome pomaže, a nekome ne?

Kako je svaki organizam drugačiji, sa svojim specifičnostima i različitom jačinom obrambenog sustava, o svakom organizmu pojedinačno ovisi koliki će utjecaj homeopatski lijek imati.

Kod nekih osoba bit će dovoljan samo jedan homeopatski lijek u maloj dozi da trajno ukloni bolest i njene uzroke. To su osobe s dobrim obrambenim mehanizmom i vitalnom silom, kojem treba samo mali poticaj da dođe do izlječenja.

Kod nekih će terapija homeopatijom trajati duže, odnosno bit će potrebno više homeopatskih lijekova, tj. poticaja tijelu, da bi došlo do poboljšanja. To se događa kod organizama s nižom razinom zdravlja, koji su kompromitirani medicinskim lijekovima i dugoročnim narušavanjem zdravlja krivim terapijama.

 

Kako izgleda uzimanje slučaja?

Uzimanje slučaja je razgovor s homeopatom gdje vas pita o vašim tegobama, simptomima, ali i načinu života i navikama. Možete se iznenaditi kad vas pita pitanja vezana za spavanje, snove, strahove, želje i averzije prema hrani, probavu, osjećaje, proživljene traume ili libido. Vaši odgovori na ova pitanja su temelj za nalaženje ispravnog homeopatskog lijeka za vas.

Svi smo različiti, a homeopatija cijeni čovjeka u punini i poštuje različitosti među nama. Za svakoga postoji njegov individualni lijek koji pokriva fizičku, emocionalnu i mentalnu sferu, u što se uvjeravam svakodnevno kroz svoju praksu.

Razgovor s homeopatom dovodi do nalaska ispravnog homeopatskog lijeka, što vodi do izlječenja.

Homeopat vas prati na cijelom putu vašeg ozdravljenja i u svakom ste trenu slobodni kontaktirati ga u bilo kojem dijelu tretmana nakon uzimanja vašeg lijeka.

Mahatma Ghandi je izvrsno sažeo suštinu homeopatije: "Homeopatija liječi veći postotak slučajeva od ijedne druge metode, te je izvan svake sumnje najsigurnija, najekonomičnija i najpotpunija medicinska znanost."

Život punim plućima podrazumijeva slobodu, a to podrazumijeva i slobodu od bolesti i povratak vašem prirodnom stanju - zdravlju. Zdravlje je vaše pravo, samo treba preuzeti odgovornost da ste sami zaslužni kakvo će ono biti.

 

Facebook komentari