Probajte im odoljeti 3 recepta s jogurtom koji vas neće koštati gotovo ništa (i klinci ih vole)

Sočne fritule, smoothie koji će obožavati cijela obitelj ili prava zimska poslastica. Donosimo recepte koji ne zahtijevaju puno vremena, ali ni novca.

 

Jogurt je često dio zdravog doručka i on može pružiti nekoliko ključnih hranjivih tvari kao što su bjelančevine, probiotici, kalcij i vitamin D. I što je odlično, savršeno se uklapa i s drugim namirnicama, a vole ga i veliki i mali.

Idealan način da povećate unos jogurta, kako kod djece tako i kod sebe, jest da napravite poslastice koje će svi obožavati. Većinu sastojaka imate kod kuće, a što je još bolje, ovi recepti vam neće oduzeti mnogo vremena.

Našem tijelu potrebne su dobre bakterije, a njih ćete naći u jogurtu. Naime, u našim crijevima krije se više od sto trilijuna bakterija. Da bi se uspostavila ravnoteža između dobrih i onih loših, svaki je dan potrebno jesti dobre bakterije.

 

Voćne poslastice

Treba reći kako je jogurt bogat elektrolitima i vlaknima. Pojedete li ga ujutro s bobičastim voćem - odradit ćete 'odličan posao' već na početku dana. Naime, bobičasto voće jedno je od voća s nižim udjelom fruktoze, a bogato je i antioksidansima. Iz toga su odličan izbor za međuobrok naših najmlađih. A kod smo kod odličnih izbora, spomenimo kako je to i Dukatino voćni jogurt sa šumskim voćem. No, u njihovoj ponudi možete pronaći i onaj s marelicama te s bananama.

 

Treba napomenuti kako imaju smanjeni udio šećera te da su bez konzervansa, umjetnih boja, aroma i s potpuno usitnjenim voćem, zbog čega ih mogu jesti i vaši najmlađi klinci i klinceze. A posebno valja naglasiti kako su obogaćeni vitaminom D i kalcijem, koji su potrebni za normalan rast i razvoj kostiju od najranije dobi.

 

Recepti koje ćete voljeti...

 

Promo

Facebook komentari