Ukusna suradnja Jesen u tanjuru: Kad se udruže mali, kuhaju se velike stvari

Nakon uspješnog Malog piknika, poznata mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda koja pod svojom kapom okuplja domaće OPG-ove, Mali plac, pokreće još jedan poseban projekt, ovaj put u suradnji s gastro-blogericom Petrom Majdak (mali Chef).

 

Jednom tjedno u kuhinji Malog placa i pod kuhačom malog Chefa, uz inspirativne gurmanske priče o prirodnoj i stvarnoj hrani, stvarat će se jednako mala, ali prava kulinarska čuda. 

Ova suradnja tako će širom otvoriti vrata u svijet novih-starih receptura u kojima će glavnu ulogu imati  sezonske, prirodno uzgojene namirnice i  tradicionalni proizvodi koji će pristizati ravno iz ruku lokalnih proizvođača.

unnamedcopy2

Sretan stol

Cilj ove kulinarske avanture je podsjetiti na obilje koje nam je dostupno u prirodnom okruženju, osvrnuti pažnju na vrijednost lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane, očuvati stare recepture, kao i domaće okuse koji nestaju pod pritiskom industrije i komercijalizacije, potaknuti kupovinu i konzumaciju stvarne hrane te pružiti inspiraciju za pripremu najfinijih kreacija za sretan stol.

"Želimo pokazati što sve možete napraviti u vlastitoj kuhinji s domaćim biljnim namirnicama te koliko su raznovrsne i zanimljive mogućnosti korištenja takvih namirnica u svakodnevnoj prehrani. Isto tako, želimo pokazati da takva vrsta prehrane, osim što pozitivno utječe na zdravlje ljudi, može ujedno i usrećiti nepca svih ljubitelja dobre hrane. Recepti će se bazirati na pristupačnim i lako dostupnim domaćim namirnicama, a konačni rezultat bit će hranjivi i ukusni obroci za čiju pripremu nećete morati utrošiti puno vremena." opisala je suradnju autorica recepata.

 

Recepti koji će se objavljivati na tjednoj razini na blogu malog Chefa i internetskoj stranici Malog placa objedinit će najbolje od naše tradicionalne i suvremene gastronomije, oživjeti neke zaboravljene namirnice te nas upoznati sa širokim mogućnostima upotrebe samoniklog bilja u prehrani. Sočivo bogato grahoricama i gusta juha od domaćih rajčica oduševit će sve one vjerne tradiciji, a za poklonike nešto suvremenijeg pristupa mali Chef pripremit će pečenu ciklu i mrkvu s vinaigretteom od smeđeg maslaca, octa i badema, omlet s lobodom ili rižoto s kaduljom i bundevom. Neće biti iznevjereni ni sladokusci, koje očekuju brojne prirodne i niskokalorične slastice i poslastice.

 


Dok mali Chef kuhačom kuje nove recepture, donosimo prve tri kreacije iz "male" kuhinje. Sve namirnice svježe su ubrane na Malom placu, a osmišljavanje recepata, pripremu i stiliziranje potpisuje Petra Majdak (mali Chef).

Recepti koje ćete voljeti...

 

Mali Chef i dalje po zraku kuhačom vrti i kuje nove recepture - sljedeća kreacija stiže uskoro! Do tada nam nema druge nego pratiti Malog Chefa na blogu, Facebooku i Instagramu.

Facebook komentari