Božić dolazi... Malo drugačiji adventski vjenčići - inspirirajte se s naših 15 ideja!

Sati nas dijele od paljenja prve svijeće u Adventu. Tradicionalno, svjetlo na svijeći upalit ćemo i u svom domu, na svom adventskom vjenčiću. Jeste li ga već napravili?

 

I krenulo je. Prva adventska nedjelja nam je na vratima. Tradicionalno, upalit ćemo prvu svijeću na adventskom vjenčiću.

Ako ga još uvijek niste napravili ili nabavili, inspirirajte se idejama Spomenke Fabijančić, vlasnice zagrebačke Cvjećarnice Tea koja već punih 30. godina osmišljava i stvara malo drugačije bukete, aranžmane i vijence, kojima usrećuje svoje vjerne kupce.

Iako se, uvjerili smo se puno puta do sada, aranžiranje cvijeća i buketa može nazvati umjetnošću - ponekad nam za to treba samo malo vremena i mašte. Osim svijeća, cvjećarske spužve i možda koluta za vjenčić - sve drugo već imate ili lako možete nabaviti. Uvjerite se i sami... Donosimo vam četiri, zapravo pet, doista lakih, a kreativnih ideja u kojima ćete uživati u vrijeme Došašća.

 

Pogledajte video

Kao što možete vidjeti, koristili smo kolut od šiba koji lako i sami možete napraviti od šiba iz vlastitog vrta ili ih, kao i borove grane, možete kupiti na tržnici. Šiške gotovo svatko od nas ima među božićnim ukrasima, a kad već spominjemo ukrase - kuglice, zvjezdice, božićne figurice i dekoracije te ukrasne trake koje ne koristite, a stoje čekajući neka "bolja vremena", možete iskoristiti baš sad, za izradu vlastitog adventskog vjenčića.

 

Savjet više

Umjesto velike tegle, poslužiti se možete i zdjelom za voće ili kristalnom zdjelom, a umjesto duguljastog pladnja možete koristi i okrugli, stakleni ili plastični. Ma ideja ne nedostaje, samo se "razbacajte". Kako god ispao, bit će to vaš adventski vjenčić i kao takav originalan i napravljen s ljubavlju. A to je jedino važno u ova doba godine, da u sve unesete malo sebe i svoje topline.

 

No, ni to nije sve. Evo još nekih ideja koje bi vas mogle oduševiti.


No, ako si ipak želite "skratiti muke" jer nemate vremena ili mislite da niste talentirani, slobodno se javite Spomenki Fabijančić u Cvjećarnicu Tea. Ona će, uvjerili smo se i sami, učiniti čuda od svega što zamislite...


Iskoristite stare boce

486b2d6ab33c36b1e6b00094dd9a9893
FOTO: solebich.de

 

Napravite viseću instalaciju

d4a0461632ebdeeb5c56a2299cdf6ef4
FOTO: solebich.de

 

Poslužite se starim panjom

f28f2178cce80ca769453a19a6a8edeb
FOTO: zelfmaak-ideetjes.nl

 

Napunite te teglice

30533950553 ecaf969802 k
FOTO: herz-allerliebst.de

 

Umjesto kuglofa...

lastminute adventskranz 847x500 
FOTO: trytrytry.de

 

Obično, a efektno

adventskranz selbermachen
FOTO: wunderweib.de

 

Neka i porculan zasja

adventskranz 450x600
FOTO: wunderweib.de

 

Nema više keksića?

original 75419 adventsgalleri 02
FOTO: femina.dk

 

Iskoristite bademe ili orahe

original 75422 adventsgalleri 05
FOTO: femina.dk

 

Umjesto u reciklažu, staklenke na stol

Non Traditional Advent Candles
FOTO: pinterest.com/simplyklassichome.com

 

Facebook komentari