KAKO MUŠKARCI USISAVAJU Prodajem svoja tri kuta kuće za pola sata slobodnog vremena

IZVOR: Lipstick Mom

Dugo sam razmišljala kako se različito organiziramo i obavljamo stvari, a onda mi je jedan dan dok sam ja bila s klincima kod mame, na moje pitanje što radi, poslao fotku iz kafića i rekao da usisava.

 

Kažu da žena drži tri kuta kuće. Ponekad si mislim da o svemu brinem ja, a ponekad imam osjećaj da je moj muž glavni i odgovoran za sve. Valjda se to zove nadopunjavanje jedno drugoga. 

 

Različita organizacija

No, apsolutno uvijek imam osjećaj da nemam vremena za sebe, doslovno pola sata u danu, tek toliko da 'nadođem' malo. 

 I onda si mislim, moj muž uza sve obaveze pogleda dnevnik, pogleda seriju ili odvježba vani na spravama u parku. Kako on ulovi vremena? 

Da se razumijemo, on također radi sve po kući i brine o djeci, ali u puno manjem intenzitetu obzirom da fizički nije toliko prisutan doma. Dugo sam razmišljala kako se različito organiziramo i obavljamo stvari, a onda mi je jedan dan dok sam ja bila s klincima kod mame, na moje pitanje što radi, poslao fotku iz kafića i rekao da usisava. Figu usisava, frajer si je otišao na pivicu s frendom, a preko aplikacije upalio Roombu da usisava.

I super! Nasmijala sam se na to, ali me s druge strane nagnalo da shvatim da on nikad neće stvari raditi kao ja, ali da njegov način nije kriv. Samo je drugačiji. On ode na pivu i pali usisavač. Ja upalim usisavač i odem po špeceraj umjesto da ga naručim preko weba i odem na kavu.

Ja protresem veš nekoliko puta da ga ne moram peglati i vješam tako 20 minuta, on ga ovjesi nonšalantno u 3 minute i nosi izgužvane čarape i potkošulje. Koje nitko ne vidi. Bar se nadam da ih nitko ne vidi jer inače idem kod odvjetnika. Koje li ironije, moj muž je odvjetnik. 

robot

Frajer si je otišao na pivicu, a preko aplikacije upalio Roombu da usisava. (Foto: Privatni album)

 

Hvala tehnologiji

Uglavnom, da se vratim nazad. Ja pustim djecu da jedu i igraju se hranom (u fazi otkrivanja novih okusa) pa zatim 10 minuta čistim pod. On ih hrani i podmetne krpicu ispod žlice da mu nigdje ne kapne. I onda čisti odu van, a ja bih još pet minuta presvlačila dječju robu. 

 

On djetetu pročita petominutnu priču i kaže 'sad spavaj', a ja 30 minuta pričam Lukasu kako su se mama i tata upoznali i gdje ćemo ga sve voditi, pa ga onda još pola sata umirujem jer je uzbuđen što sam mu rekla da će ići u džunglu kad naraste. 

 

Moj muž ima svoj stil i način. Ja svoj. Djeci pašu oba. I zato ponekad zaista pomislim kako bih i ja mogla olakšati stvari i komotno mijenjati tri kuta kuće za pola sata mira. Ne bih ih nužno mijenjala s mužem (mislim da ne bi ni on), ali zato hvala nebesima na tehnologiji koja mi to može omogućiti. I preuzeti jedan kut. Meni ostanu dva, mužu jedan. I život je lijep. 

 

Facebook komentari