Interliber Što vas sve očekuje na velikom sajmu knjiga

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

 

Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER ove godine obilježava svoje jubilarno, 40. izdanje. Predstavit će se više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja.

 

Edukativni programi

Od 7-12. studenog posjetitelje očekuju puni paviljoni, novi naslovi i predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi, dodjele književnih nagrada. Sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na izložbenim prostorima izlagača i na pozornici u paviljonu 6.

Na galeriji paviljona 5 svakodnevno će se održavati različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci će se družiti sa svojim čitateljima.

Posebno izdvajamo kviz znanja Interlibera - HIGH FIVE za učenike osnovnih i srednjih škola koji radimo u suradnji s Hrvatskim kviz savezom, aukciju starih i rijetkih knjiga kao i KNJIGODAR, akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara.
 

Atraktivnosti Interlibera doprinijet će još veći i još zanimljiviji ZNANSTVENI KVART, posebno osmišljen dodatni sadržaj koji se organizira u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara, gdje će posjetitelji uživati u interaktivnoj popularizaciji znanosti kroz prenošenje znanja na praktičan i zabavan način.

 

Baby room

Tijekom šest dana održavat će se na galeriji paviljona 5 premium program eminentnih urednika sastavljen od 3 dijela:

  • dječji program (aktivnosti vezane uz dječju knjigu),
  • strukovni (panel diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva) te
  • promocije knjiga i čitanja.

Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 sve posjetitelje očekuje cjelodnevna dobre glazbe i zanimljivih nastupa DJ-a i glazbenih bendova.

 

U svim paviljonima posjetitelji će moći kao i do sada ostaviti knjige na posebnom mjestu - KNJIŽIDERU, koji će ujedno služiti i kao garderoba, a novost ove godine je i prostor za prematanje beba - BABY ROOM uz Knjižider u paviljonu 6.

 

Parking za sve posjetitelje s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma je besplatan. Radno vrijeme sajma je od 10.00 do 20.00 sati, u petak i subotu do 21.00, a ulaz je besplatan.

Više informacija pročitajte ovdje.

 

Promo

Facebook komentari