u ritmu, energiji, zvuku i pokretu Brazila Tko je za ples? Festival brazilske kulture stiže u Zagreb

Osmo izdanje Festivala brazilske kulture - Brazilactice održat će se od 2. do 6. svibnja u Zagrebu.

 

U pet festivalskih dana moći ćete uživati u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba.

 

U ritmu Brazila

Pokret i energija pratit će radionice i prezentacije afro - brazilske vještine capoeire i afro - brazilskog plesa maculele. Ritam i zvuk bit će dio live art performansa na Trgu Petra Preradovića i Tribal performansa u Etnografskom muzeju, a najmlađi će se zabaviti usvajajući nove pokrete na capoeira radionici za djecu.

Oni od vas koji žele podijeliti svoje znanje i/ili saznati nešto novo mogu sudjelovati u Pubquizu o brazilskog i portugalskoj kulturi ili doći na set interaktivnih predavanja pod nazivom Brazilorum. Egzotične okuse donose radionice kuhanja tradicionalne afričke kuhinje kroz koje ćete upoznati korijene brazilske kulture, a ljepote Brazila moći ćete doživjeti gledajući izložbu 'capoeira is art'.

Za ljubitelje i ljubiteljice književnosti organizatori su pripremili večer brazilske poezije, a nakon nje se možete opustiti na kraju radnog tjedna uz DJ Koru 'u ritmu Brazila'.

Sve navedeno bit će začinjeno šarenom brazilskom povorkom koja će se za vrijeme otvorenja festivala u srijedu, 2. svibnja, kretati od Trga Petra Preradovića do Trga bana Jelačića.

 

Festival svake godine pohodi velik broj internacionalnih gostiju iz Europe i svijeta. Tako će nam se ove godine pridružiti Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila, Katjuša Kovačić iz Slovenije i mnogi drugi.

 

Više informacija te raspored događanja potražite na web i Facebook stranici Brazilactice. Vidimo se u svibnju u energičnom i šarenom Zagrebu!

Facebook komentari