Nitko ne voli mrgude Treba vam injekcija sreće? Osam sitnica koje dokazano dižu raspoloženje

Dea Marinović

Završila sam studij komunikologije na Hrvatskim studijima, a novinarstvom se bavim nekoliko godina. Radila sam u dnevnim novinama,...

Više >

Ne govorimo ovdje o velikim stvarima, već o sitnicama koje nam život mogu učiniti ljepšim i koje je nam daju dodatnu injekciju dobrog raspoloženja. A svima nam to treba.

 

Iako ih većina nesvjesno ignorira, dobre stvari se događaju svakodnevno. I ako krenete obraćati pažnju na njih, bit će ih sve više. Ne govorimo ovdje o velikim stvarima, već o sitnicama koje nam život mogu učiniti ljepšim i koje je nam daju dodatnu injekciju dobrog raspoloženja. A svima nam to treba.

Evo što možete učiniti već danas.

 

Pohvalite nekog javno. To može biti u društvu, putem društvenih mreža ili mejlom. Zahvalite se na pomoći ili uz, lijepe riječi, čestitajte na uspjehu. Ta osoba će to zapamtiti, a vi ćete se osjećati dobro.

Spremite omiljeni bombon u torbu. Možda vam ovo zvuči blesavo, ali nalet sreće kad, dok živčani tražite ključeve po torbi, naiđete na omiljenu poslasticu (na koju ste naravno zaboravili) se ne može opisati. Sitnice i male stvari čine život ljepšim.

Uranite na nešto. Bilo na kavu s frendicama ili u kino. Odvojite tih nekoliko minuta samo za sebe i za svoje misli. Kad ste posljednji put uživali u trenucima tišine, a da nije samo ona tišina kad umorni legnete u krevet? Nemojte je podcjenjivati, svima nam je prijeko potrebna.

Pomozite. Pomognite nekome s vrećicama, mirno propustite drugog vozača, nemojte živčano trubiti, pridržite vrata. Možda nije puno, ali ove stvari ipak nešto znače.

Foto: Istock Sreća nije cilj, ona je signal da živimo dobro i u skladu s onim do čega nam je stalo.

Recite nekome da ga volite. Ljubav je jedna od najdragocjenijih stvari koje imamo. I nemojmo je uzimati zdravo za gotovo. Nazovite roditelje, baku, dobrog prijatelja… Neka znaju da mislite na njih.

 

Javite se starom prijatelju. I nemojte to raditi 'sutra' jer onda to nikad nećete učiniti. Nazovite danas, po mogućnosti odmah :) ili pošaljite zabavnu poruku neke vaše zajedničke anegdote. Oraspoložite i sebe i njega.

 

Udijelite kompliment. Sviđa vam se odjevna kombinacija kolegice ili nečija frizura. Pa recite im to. Čovjek se nikad ne zasiti pohvala. Kad sretnete nekoga koga niste vidjeli dugo vremena, recite mu da izgleda odlično, da vam je jako drago što ste ga sreli i da se nadate da ćete se uskoro opet sresti. Takve izjave nikad ne izlaza iz mode.

Maštajte. O novom putovanju, godišnjem odmoru, muškarcu iz snova… Osobe koje često maštaju imaju učinkovitiji mozak koji im omogućuje da imaju dovoljno kognitivne energije i za druge misli, a ne samo za razmišljanje o onome čime se bave u određenom trenutku.

 

Facebook komentari