Novi broj Doktora plus Ušli ste u pedesete? Donosimo veliki vodič za vašu i starije generacije

Godine u kojima ste sada zapravo su savršene za to da se vratite potisnutim željama i talentima. Ne vjerujete u to ili ne znate od kuda početi? Pomoći će vam Veliki vodič za generaciju 50+. Specijalni priručnik našeg najčitanijeg magazina za zdravlje u prodaji je od petka, 14. travnja!

 

Biti zdrav i osjećati se dobro u vlastitom tijelu važno je u svakoj životnoj dobi, to se ne bi trebalo mijenjati bez obzira na godine. No, kako starimo, doživljavamo velik broj životnih promjena. Kako ćemo se s tim promjenama nositi i kako ih svladati, ključ je očuvanja zdravlja, vitalnosti i sreće. Tek ste zakoračili u 50. ili imate i puno više? Nemojte propustiti izdanje namijenjeno baš vama.

 

Savjeti, priče, prehrana

Novi broj luksuznog dvomjesečnika na 116 stranica bavi se isključivo starijima od 50. Donosimo veliki vodič za vitalnost kroz koji vas vode naši najbolji liječnici i nutricionisti. Kroz savjete, priče, vijesti i nova saznanja doznajte sve o najčešćim tegobama i rješenjima, preventivnim pregledima, iskustvima, tajnama duljeg života. Naučite s nama koja hrana i koje navike mozak drže u dobroj formi. U velikom bloku posvećenom prehrani za generaciju 50+ donosimo smjernice, jelovnike i recepte (klasične i vegetarijanske) te savjete o prehrani.

Zdravo starenje znači neprestano pronalaženje novih stvari bez obzira koliko godina imate i jeste li već prešli 60, 70, 80 ili više.

 

Usredotočite se na ono što možete kontrolirati

To znači otkrivanje stvari u kojima uživate, učenje kako da se prilagodite promjenama, nastojanje da ostanete i dalje tjelesno i društveno aktivni i u kontaktu s prijateljima i dragim ljudima. Pronađite zdrave načine za obradu svojih osjećaja, bilo kroz razgovor s bliskom osobom, ili pišite. Prihvatite stvari koje ne možete promijeniti jer mnoge su stvari u životu izvan naše kontrole. Usredotočite se na ono što možete kontrolirati, a ono što ne možete, naprosto prihvatite.

 

U čemu je ključ?

Ključni sastojak u receptu za zdravo starenje je sposobnost pronaći smisao i radost u životu. Važno je pronaći aktivnosti koje su smislene i čine vam ugodu. Mogućnosti su beskrajne. Nemojte nasjesti na predrasude da godine i starenje automatski trebaju značiti da se više ne osjećate dobro i vitalno. Istina je da starenje uključuje fizičke promjene, ali to ne znači da se zbog toga trebate osjećati nalegodno i nemoćno.

 

Iako se ne može izbjeći baš svaka bolest, mnogi fizički izazovi i promjene povezane sa starenjem mogu se prevladati ili drastično ublažiti vježbanjem, pravilnom prehranom i brigom o sebi.

 

Nikada nije prekasno za početak!

Bez obzira koliko ste stari ili koliko ste možda nezdravo živjeli u prošlosti, kad počnete brinuti o tijelu i postanete fizički aktivni izoštrit će vam se pamćenje, potaknut će vam se imunološki sustav, lakše ćete upravljati zdravstvenim problemima i porast će vam životna energija.

Istraživanja su pokazala da osobe koje su počele vježbati kasnije u životu često imaju bolje fizičke i mentalne benefite nego puno mlađi ljudi.

Godine u kojima ste sada savršene su za to da se vratite potisnutim željama i talentima. Ne vjerujete u to ili ne znate od kuda početi? Pomoći će vam specijalni priručnik najčitanijeg magazina za zdravlje!

 

Veliki vodič za generaciju 50+ u prodaji je od petka 14. travnja. Ima 116 stranica i stoji 15 kuna. Nemojte propustiti!

Capture15

Facebook komentari