Svaki tjedan nagrađujemo - prijavi se! Za vašu bebu samo najbolje! Osvojite sjajne Ergobaby nosiljke

Prijavom na naš newsletter prvi čitajte odabrane teme i svaki tjedan osvajajte nagrade! Ovaj put smo za vas pripremili najraznovrsniju nosiljku na tržištu. Divno, zar ne?

 

Ovaj natječaj je završio. Dobitnice Ergobaby Original nosiljke su:

  1. Kristina Filković, Pokupsko
  2. Nikolina Vuksanić, Bocanjevci

 

O načinu preuzimanja nagrade dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom na adresu koju su ostavili u prijavi za nagradni natječaj.

Kako do nagrade?

Prijavite se na naš newsletter tako što ćete popuniti prijavnicu niže. Newsletter stiže svakog ponedjeljka, a u njemu vam dostavljamo poveznicu na stranicu s našim tjednim nagradnim natječajem.

 

Prepoznali ste naš portal kao internetsku adresu na koju svakog dana rado navratite?

Pratite nas redovito jer vas nagrađujemo svaki tjedan! Želite se inspirirati pričama ljudi iz stvarnog života, kuhati po nekim novim receptima ili jednostavno doznati novosti iz područja zdravlja, prehrane i vježbanja? Tada više nemojte propustiti ni jednu priču i pretplatite se na naš newsletter.

Svakog tjedna priređujemo izbor sadržaja baš po vašem izboru, pripremamo dodatne teme koje ćete čitati prvi, a usto vas i nagrađujemo!

 

Što osvajam?

Ukoliko se na Živim.hr newsletter prijavite do ponedjeljka, 18. rujna 2017. godine do 12:00 sati možete osvojiti:

 

Ako ste se već prijavili na Živim.hr newsletter sve što trebate napraviti jest pričekati da stigne u vaš e-mail sandučić te u njemu kliknuti na poveznicu na stranicu s natječajem.

Foto: Promo Već su poznate brojne dobrobiti nošenja za djecu i svakodnevno se spoznaju nove prednosti koje nošenje pruža.


Novi član obitelji Ergobaby - Omni 360 objedinit će sve što dosadašnje nosiljke nisu - sveobuhvatna i najsvestranija Ergobaby nosiljka. Praktičan i ugodan dizajn nosiljke Omni 360 nudi sve u jednom: jednu nosiljku za sve položaje nošenja i za sve bebe (od 3,2 do 15 kg) koja se koristi od rođenja bez umetka.

 

Kognitivno i emocionalno zdravlje djece

U svijetu ono postaje sve popularnije zbog brojnih pozitivnih utjecaja na kognitivno i emocionalno zdravlje djece, na povezanost s roditeljima, te na dinamičnost obitelji.  Ergobaby je najpoznatiji svjetski proizvođač mekih strukturiranih nosiljki koje objedinjuju prednosti mekih nosiljki kao što su marame i praktičnosti strukturiranih nosiljki koje se jednostavno kopčaju plastičnim kopčama.

Ergobaby je ujedno i najraznovrsnija nosiljka na tržištu: može se nositi sprijeda, straga i bočno. Predviđena je za nošenje djece od 0 do vrtičke dobi (18 ili 20 kg). Ergonomski dizajn Ergobaby nosiljki podržava prirodni položaj za razoj djetetovih kukova, zdjelice i kralježnice. Nosiljka raspoređuje djetetovu težinu između kukova i bedara te pomaže sprečavanju pritiska na kralježnicu. 

Neda Zubović Mihaljević, Ergobaby Hrvatska, savjetnica za nošenje, napredni stupanj tečaja Die Trageschule reći će nam nešto više o nošenju djece.

 

Zašto tako rado nosimo djecu?

Svi roditelji vole nositi svoju djecu. Sva djeca vole da ih bliske osobe nose, a maloj je djeci nošenje potrebno jednako kao zrak ili hrana.

Nošenje nije nikakva novost i prisutno je u povijesti čovječanstva mnogo duže od pisma, kotača ili pametnog telefona. Način na koji je novorođenčad građena (posebice noge sa stopalima koja su okrenuta jedno prema drugome i kralježnica koja je povijena u obliku slova c i tek se do kraja puberteta do kraja izvija u s oblik), njihovi refleksi (kao što je primjerice Moorov refleks) i njihovo ponašanje kojim traže blizak kontakt i pozivaju da ih se uzme na ruke pokazuju nam da je nošenje ukorijenjeno u evoluciju čovječanstva.

 

Kod novorođenčadi povezanost s majkom vrlo je izražena i konstantna

Rasprave o tome da li je moguće razmaziti novorođenče nošenjem i odgovaranjem na njegove zahtjeve za blizinom, na sreću jenjavaju jer je sve veći broj roditelja, baka i djedova, a također i odgojiteljica potpuno upoznat s činjenicom da je ostvarivanje bliskosti u prvim mjesecima života jamstvo za povjerenje i povezanost koja će trajati ostatak života. Također, brojne studije i iskustva skrbi u rodilištima pokazuju da kontakt djece i roditelja (pogotovo kontakt koža na kožu) doprinosi boljoj regulaciji tjelesne temperature, jačanju obrambenih sposobnosti organizma, ostvarenju hormonalne ravnoteže i usklađivanju funkcioniranja svih sustava u organizmu.

 

Već su poznate brojne dobrobiti nošenja za djecu i svakodnevno se spoznaju nove prednosti koje nošenje pruža. Oksitocin, tv. hormon ljubavi, koji se oslobađa uslijed nošenja pozitivno djeluje na povezanost djeteta i roditelja. Pokazalo se da nošena djeca manje plaču i češće spavaju. Također, djeca koja su nošena više su uključena u život obitelji, u stalnom su kontaktu s roditeljima i ljudima koji ih okružuju, te se na taj način dodatno potiče njihov emocionalni i kognitivni razvoj. Nošenje olakšava hranjenje u pokretu i pozitivno utječe na mobilnost cijele obitelji.

 

Nosiljka koja je građena na način da podržava ergonomski položaj djeteta i koja postavlja njegove kukove i kralježnicu u ispravan položaj, može pridonijeti zdravom razvoju kukova i kralježnice.

Foto: Promo Djeca se obično nose do dobi od otprilike 3 godine, ali i kasnije će se nosiljka ponijeti na putovanje, planinarenje, koristit će se prilikom dužih šetnji i napornijih obiteljskih pothvata.

Neki od osnovnih tipova nosiljki su sljedeći:

Meka elastična marama

Često se koristi za novorođenčad, veže se u nekoliko osnovnih vezova, pruža vrlo blizak kontakt i pogotovo je udobna za nošenje manje i lakše djece

* 'Ring sling'

Nosiljka koja se postavlja preko jednog ramena, kad se savlada tehnika postavljanja može biti vrlo ugodna za dijete i praktična za roditelje

* Tkana marama

Pruža brojne mogućnosti vezanja, kad se savlada tehnika vezanja, može se postići vrlo ugodan položaj, a postoji mogućnost daljnjeg savladavanja novih vezova prilagođenih raznim prilikama i veličinama djece

* Meke strukturirane nosiljke

Postoje vrlo raznoliki modeli strukturiranih nosiljki i s obzirom na to da su mogućnosti prilagodbe takvih nosiljki ograničene, vrlo je važno unaprijed odabrati nosiljku koja djetetu pruža ergonomski položaj u svakom od položaja u kojem se nosiljka može koristiti i u svakom periodu djetetovog rasta u kojem će biti u upotrebi.

Nosiljke i roditeljima pružaju vrlo raznolike stupnjeve udobnosti pa je pri izboru nosiljke važno provjeriti koje su osobine nosiljke s obzirom na udobnost za roditelje, raspoređivanje djetetove težine i praktičnost korištenja.

 

Kako se snaći u tako velikom broju nosiljki?

Idealno je informirati se putem interneta o ponudi trgovine i odabrati onu trgovinu koja na raspolaganju ima razne modele nosiljki i adekvatno educirano prodajno osoblje. U trgovini uvijek dobro dođe savjet iskusne prodavačice i asistencija pri isprobavanju nosiljki. 

 

Kod razmatranja nosiljki važno je uzeti u obzir dob djeteta jer su rijetke nosiljke prilagođene za nošenje djece svih dobi odnosno veličina. Dio nosiljki omogućava ergonomsko nošenje novorođenčadi. Nošenje novorođenčadi ne samo da je doista moguće, već je vrlo poseban užitak koji djetetu pruža velike dobrobiti. Pojedine nosiljke imaju dodatke i umetke koji produžuju period korištenja na način da se uz njihovu pomoć nosiljke mogu koristiti primjerice od rođenja (umetak za novorođenče) ili dulji period nakon što dijete naraste (uz proširivanje sjedećeg dijela).

 

Uobičajeno se nosiljke mogu koristiti do težine od otprilike 15 ili 20 kg, a postoje i modeli za veću ili stariju djecu do čak 25 ili 27 kg. Djeca se obično nose do dobi od otprilike 3 godine, ali i kasnije će se nosiljka ponijeti na putovanje, planinarenje, koristit će se prilikom dužih šetnji i napornijih obiteljskih pothvata.

 

Facebook komentari