Kvo, kvo, kvocanje... Znate li koje su razlike između mudre žene i one koja voli 'pametovati'?

IZVOR: brightside
Dea Marinović

Završila sam studij komunikologije na Hrvatskim studijima, a novinarstvom se bavim nekoliko godina. Radila sam u dnevnim novinama,...

Više >

'Pametnice', naravno imaju brojne kvalitete, no njihova nesposobnost da prihvate različito mišljenje može postati nepodnošljiva. Mudra žena ne mora uvijek biti u pravu. Koje su još razlike između ova dva tipa...

 

Mudrost i pametovanje. Granica i nije baš najtanja, a vjerujemo da se većina od nas može ubrojati u obje kategorije. Kako kada i u kojim situacijama.

Zato donosimo najveće razlike između mudre žene i one koja je pomalo osjetljivija i koja voli 'pametovati'.

Neke stvari su itekako zanimljive.

Foto: iStock Kad njen partner u nečemu pogriješi, žena koja pametuje to će mu stalno nabijati na nos i govoriti: 'Rekla sam ti'. Mudra žena će ga podržati, probati ga razveseliti, a ponekad će se praviti kao da se ništa nije dogodilo.

Foto: iStock Žene koje vole pametovati smatraju da se može biti sretan samo kad ste u pravu. Njihova riječ je uvijek zadnja. Mudra zna da stvari baš i ne funkcioniraju tako i da čovjek ponekad jednostavno treba popustiti i uštedjeti energiju.

Foto: iStock Ženama koju su osjetljivije i koje vole pametovati, kažu stručnjaci, smetaju savjeti koje ima daje svekrva, dok mudra mirno sasluša, a onda napravi što ona sama smatra da je ispravno. S najboljom namjerom, naravno.

Foto: iStock Mudra žena stalno radi na svom osobnom razvoju i prihvaća druge onakvima kakvi jesu. Ne želi mijenjati sve oko sebe.

Foto: iStock Mudra žena razumije da je svako njeno dijete jedinstveno i potiče ih da rade ono što ih usrećuje. Ova druga ne sluša dijete kad joj kaže da ne voli određeni sport ili ples i forsira ga da i dalje ide na to.

Foto: iStock 'Pametnica' uvijek preuzima kontrolu i uči partnera kako da ispravno napravi nešto, dok ga mudra suptilno usmjerava u dobrom pravcu i podržava ga u naumu da ostvari svoje ciljeve.

Foto: iStock Nadgleda svoju djecu čak i kad su odrasla, daje stotinu savjeta, uglavnom kad djeca to ni ne traže i stalno im se petlja u odgoj njihove djece. Mudra žena ovako neće postupati. Ona pušta djecu da sama steknu svoja iskustva i podržava ih bez obzira na sve.

Foto: iStock Mudra žena se na poslu trudi stvoriti dobru i pozitivnu atmosferu u kojoj se kolege poštuju. Žena koja voli 'pametovati' će sve učiniti da bude najbolja od svih. Za atmosferu ne mari.

Facebook komentari