Darko Perović, dr.med.

Darko Perović, dr.med.

kirurg, Zabok

Odgovori na pitanja:

Potpetice nakon operacije skolioze?

PITANJE: Prije 10 godina bila sam na operaciji kralježnice zbog dvostruke skolioze (skolioza u obliku slova S). Povremeno nosim cipele s potpeticom visine 6 centimetra i ne osjećam nikakve poteškoće. Možda bi ipak, iako mi sada ne smeta povremeno nošenje visokih potpetica, to moglo u budućnosti štetno djelovati na kralježnicu.
Više

Je li pad uzrok bolova u kralježnici?

PITANJE: Moja mama ima 71 godinu i prije dvije i pol godine pala je u tramvaju i ozlijedila lumbalnu kralježnicu. Od tada je prošla niz pretraga i fizikalnih terapija, ali je leđa i dalje bole. Je li uz promjene kralježnice povezane s godinama i poslom koji je radila od 15.
Više

Fizikalna terapija ne bi puno pomogla!

PITANJE: Imam 39 godina i u posljednje dvije godine patim od povremene ukočenosti leđa, vrata, lopatica. Je li moguće da me od vratne kralježnice boli glava? Bavim se jogom, mnogo šetam i plivam, ali ne vidim neke pomake nabolje.
Više

Vrti mi se kao da hodam po brodu...

PITANJE: Imam 40 godina i čestu vrtoglavicu i slabost u nogama, kao da hodam po brodu. Rečeno mi je da je sve to u vezi s vratnom kralježnicom. Obavila sam već drugi put rendgen kralježnice. Evo nalaza: na snimkama vratne kralježnice izravnata fiz. lordoza.
Više