dr. Oskar Lučev

dr. Oskar Lučev

pedijatar, Dom zdravlja Zapad, Zagreb

Odgovori na pitanja:

Anemija i željezo

PITANJE: Pedijatrica je mojoj četveromjesečnoj kćerkici propisala 1 ml željeza na dan. Inače, krvna slika je uredna i ona nije anemična. Bebu isključivo dojim. Zanima me smijem li željezo pomiješati sa svojim mlijekom. Možda joj bude lakše progutati. Propisan nam je i C-vitamin.
Više

Rijetko mokrenje

PITANJE: Moja kći ima tri godine i u posljednje vrijeme (možda se može povezati s polaskom u vrtić) smanjeno mokri iako normalno pije i jede. Zna se dogoditi da mokri prije spavanja i zatim tek drugi dan poslijepodne.
Više

Povećane žlijezde na vratu

PITANJE: Mojoj dvogodišnjoj djevojčici već su nekoliko mjeseci povećane žlijezde na vratu. Ima ih pet-šest na svakoj strani vrata, različite veličine. Malo sam zabrinuta.
Više

Ima li moj sin upalu uha?

PITANJE: Moj sin ima tri godine i već se nekoliko dana tuži da ga boli uho. Nema temperaturu i veseo je. U strahu sam da ipak ne dobije upalu uha. Možda treba uzeti antibiotik? Molim vaš savjet.
Više

Kada cijepiti dijete nakon bolesti

PITANJE: Moj sin imao je virozu s povraćanjem i visokom temperaturom prije deset dana. Koliko vremena treba proći da bih ga mogla odvesti na cijepljenje, koje smo do sada redovito obavljali.
Više

Dobiva li beba dovoljno na težini?

PITANJE: Imam bebu staru 42 dana. Od izlaska iz bolnice (5. dan nakon poroda) do danas dobila je 1640 grama. Nos joj je bio začepljen, ispirem ga fiziološkom otopinom. Zanima me kakvog je izgleda normalna stolica bebe.
Više