dr. Oskar Lučev

dr. Oskar Lučev

pedijatar, Dom zdravlja Zapad, Zagreb

Odgovori na pitanja:

Anemija i željezo

PITANJE: Pedijatrica je mojoj četveromjesečnoj kćerkici propisala 1 ml željeza na dan. Inače, krvna slika je uredna i ona nije anemična. Bebu isključivo dojim. Zanima me smijem li željezo pomiješati sa svojim mlijekom. Možda joj bude lakše progutati. Propisan nam je i C-vitamin.
Više

Rijetko mokrenje

PITANJE: Moja kći ima tri godine i u posljednje vrijeme (možda se može povezati s polaskom u vrtić) smanjeno mokri iako normalno pije i jede. Zna se dogoditi da mokri prije spavanja i zatim tek drugi dan poslijepodne.
Više

Povećane žlijezde na vratu

PITANJE: Mojoj dvogodišnjoj djevojčici već su nekoliko mjeseci povećane žlijezde na vratu. Ima ih pet-šest na svakoj strani vrata, različite veličine. Malo sam zabrinuta.
Više

Ima li moj sin upalu uha?

PITANJE: Moj sin ima tri godine i već se nekoliko dana tuži da ga boli uho. Nema temperaturu i veseo je. U strahu sam da ipak ne dobije upalu uha. Možda treba uzeti antibiotik? Molim vaš savjet.
Više

Kada cijepiti dijete nakon bolesti

PITANJE: Moj sin imao je virozu s povraćanjem i visokom temperaturom prije deset dana. Koliko vremena treba proći da bih ga mogla odvesti na cijepljenje, koje smo do sada redovito obavljali.
Više
  • 1
  • 2