dr. Tihana Mazalin

dr. Tihana Mazalin

ginekologinja, Zagreb

Odgovori na pitanja:

Vodene kozice u trudnoći

PITANJE: Trudna sam 10 tjedana, a kći je dobila vodene kozice. Ja sam ih preboljela kao dijete. Imam li razloga za zabrinutost?
Više

Polipi na maternici i trudnoća

PITANJE: Nedavno su mi otkriveni polipi na maternici (zbog višemjesečnih obilnih krvarenja), no u međuvremenu sam zatrudnjela. Zanima me hoće li biti problema? Što da sad radim? Prošla je trudnoća bila uredna.
Više

Često mokrenje tijekom trudnoće

PITANJE: Trudna sam 12 tjedana. Unatrag 2-3 tjedna puno mokrim, svakih 20 minuta, s tim da čim se pomokrim odmah osjetim potrebu za daljnjim mokrenjem. Mokraća je ponekad mutna. Dvaput sam radila pregled urina i urinokulturu i uvijek je bilo sterilno. Zabrinuta sam, a moj ginekolog ne obraća pažnju na...
Više

Svi nalazi uredni, a peckanje ne prestaje

PITANJE: Imam 42 godine i unatrag četiri mjeseca probleme u genitalnom dijelu. Povremeno imam peckanje izvana koje je nakon mokrenja izraženije. Svi ginekološki brisevi su uredni, nalaz urina je u redu, kao i Papa-test. Koristila sam razne kreme, ali bez pomoći, simptomi su ostali.
Više

Može li se uz epilepsiju koristiti spirala?

PITANJE: Imam juvenilnu mioklonu epilepsiju. Pijem Keppru 2,0,1 od 500 mg i Rivotril 1,0,1 od 0,5 mg. Razmišljala sam o kontracepciji, ali je neurolog rekao da ne smijem piti kontracepcijske tablete. Smijem li staviti spiralu i koju?
Više