mr. dr. Jadranka Sokol

mr. dr. Jadranka Sokol

dermatovenerologinja, Zagreb

Odgovori na pitanja:

Crvena koža oko usana

PITANJE: Imam 51 godinu i već nekoliko mjeseci imam promjene oko usta, koža mi se crveni, ljušti, svrbi me i jako mi smeta. Probala sam sve moguće kreme, ali ništa mi ne pomaže?
Više

Proširene kapilare na licu

PITANJE: Imam 54 godine, svijetle sam puti i na licu imam puno sitnih krvnih žila koje mi jako smetaju. Kako ih najučinkovitije ukloniti?
Više

Lice puno prištića

PITANJE: Imam 29 godina i unatrag dvije godine imala sam velikih problema s prištićima, što se donekle stabiliziralo u pomoć kontracepcijskih tableta. No, zimi moj problem nisu pritišći, već ljuštenje kože (posebno oko nosa i na bradi). Što da radim?
Više

Suha i ispucana koža

PITANJE: Imam jako ispucanu i suhu kožu na rukama, dlanovima i prstima, jaku bjelinu između palca i kažiprsta. Radim u dostavi smrznutih proizvoda, ponekad bez rukavica. Moje pitanje je što je razlog takvog stanja moje kože – posao, nedostatak nekog vitamina ili nešto treće? Molim preporuku.
Više

Kontracepcijom protiv proširenih pora?

PITANJE: Imam 21 godinu i od puberteta se bezuspješno borim s masnom kožom lica. Do sada nisam imala većih problema s aknama, ali izražene proširene pore ne uspijevam nikako sakriti. Ginekolog mi je savjetovao da zbog problema s jajnicima uzimam kontracepciju, no ja to ne želim. Molim savjet.
Više

Kako ukloniti izražen trbuh i podbradak?

PITANJE: Oduvijek sam imala problema s viškom kilograma. Višak mi se skuplja samo na trbuhu i podbratku, a noge su mi tanke. Iako gubim na težini, nikako ne uspijevam smanjiti trbuh i podbradak. Bojim se liposukcije. Postoji li neki tretman koji je bezbolan i nije agresivan?
Više