Zelene navike stvaraju se od malih nogu Doris Pinčić Rogoznica reciklira, a ti!?

Počinje Eko-paket, edukativni projekt o pravilnom zbrinjavanju i recikliranju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže u organizaciji kompanije Tetra Pak® i Udruge Lijepa Naša.

 

Otvorene su prijave za 7. Eko-paket, projekt kompanije Tetra Pak i Udruge Lijepa Naša o pravilnom zbrinjavanju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže namijenjen Ekoškolama i vrtićima.

Prvi krug kreativnog natječaja počinje 1. siječnja 2018. godine, a projekt će trajati sve do svibnja kad će se održati proglašenje pobjednika i uručenje novčanih nagrada za najkreativnije škole ili vrtiće u tri kategorije.

U šest godina, zahvaljujući projektu Eko-paket, gotovo 40 tisuća djece diljem Hrvatske educirano je o tome kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad.

Sve zainteresirane Ekoškole i vrtići mogu se prijaviti na projekt putem e-maila te na zanimljiv i kreativan način educirati najmlađe o vrijednostima koje će pridonijeti očuvanju planeta za generacije koje tek dolaze.

 

Tri zadane teme

Ekoškole i vrtići koji se prijave na projekt, tijekom godine će odvojeno prikupljati upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu, a mališani će od ambalaže izrađivati kreativna djela na tri zadane teme - klimatske promjene, zaštita šuma i reciklaža. U sklopu Eko-paketa organizirat će se i edukativne radionice za najaktivnije sudionike. Na radionicama će djeca moći naučiti kako pravilno razvrstati, odlagati i reciklirati otpad i to kroz zabavne igre i kvizove.

 

Popularna voditeljica i glumica, osim što je ambasadorica ovog projekta, biti će i u žiriju koji će odabrati najbolje radove.

Ove godine projekt Eko-paket podupire i ambasadorica Doris Pinčić Rogoznica koja će kao članica žirija sudjelovati u odabiru najboljih radova u tri natječajne kategorije.

"Jako pazim na odvojeno prikupljanje otpada i redovito o tome vodim brigu. Veseli me što je i moj sin prihvatio zelene navike, a muž i ja se trudimo da mu od malih nogu usadimo u svijest brigu o okolišu. Kod nas se točno zna da u žuti kontejner ide plastika i upotrijebljena Tetra Pak ambalaža, u plavu papir, a u zeleni staklo. Vrlo dobro znamo da recikliranja nema bez pravilnog razvrstavanja, a onda i pravilnog odlaganja otpada. Zbog toga me veseli sudjelovanje u projektu Eko-paket i jedva čekam vidjeti kojim će nas maštovitim idejama mališani ove godine iznenaditi." rekla nam je Doris Pinčić Rogoznica.

Uz edukaciju djece o važnosti recikliranja, cilj projekta je i osvještavanje škola, vrtića pa tako i roditelja, da svojim primjerom budu uzor najmlađima u ponašanju spram prirode.

Više informacija o Eko-paketu možete pronaći na službenoj Facebook stranici Eko paket Hrvatska i na internetskoj stranici www.eko-paket.hr.


O Tetra Pak-u

Tetra Pak je svjetska vodeća tvrtka za pakiranje i ambalažu prehrambenih proizvoda. Zajednički radeći s našim kupcima i dobavljačima, pružamo sigurne, inovativne i ekološki prihvatljive proizvode koji svakodnevno zadovoljavaju potrebe stotine milijuna ljudi u više od 170 zemalja svijeta. S više od 24 000 zaposlenika diljem svijeta, vjerujemo u društveno odgovorno vodstvo u industriji pakiranja i ambalaže te održiv pristup poslovanju. Naš moto, “ŠTITI ŠTO JE DOBRO™," odražava našu viziju da učinimo prehrambene proizvode sigurnima i dostupnima, svugdje.

 

Više informacija o Tetra Paku je dostupno na www.tetrapak.com

tetra

Promo

 

Facebook komentari