Grad ih podržava Roditelji protiv preseljenja djece u Centar za rehabilitaciju u Rijeci

Razlozi preseljenja korisnika iz Kraljevice u riječki Centar su dislociranost kraljevčkog doma i neodrživ rad s trenutačnim brojem zaposlenih te slobodan kat u riječkom Centru, doznaje se iz tog centra.

 

U Domu za djecu i mladež "Oštro" u Kraljevici, ispostavi središnjeg Odjela za rehabilitaciju sa sjedištem u Rijeci, u utorak je održan sastanak o preseljenju 18 korisnika iz tog doma u riječki Centar, čemu se protive njihovi roditelji, a na sastanku je bila i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić‡, prenosi Hina.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a ministrica je rekla da je došla kako bi se, prije donošenja konačnih odluka, upoznala s tim slučajem, razgovarala s predstavnicima Centra, lokalne samouprave i roditeljima.

"Bez obzira na to kada ć‡emo i koju odluku donijeti, sigurno neć‡emo svi biti podjednako zadovoljni", rekla je.

U kraljevičkom domu smještena djeca s teškoć‡ama u razvoju, poput mentalne retardacije, autizma ili cerebralne paralize.

 

I djeca i odrasli zajedno

Planirano je njihovo preseljenje iz tog doma u neposrednoj blizini mora u središnju zgradu Centra za rehabilitaciju na riječkom predjelu Brašć‡inama, na treć‡i kat te zgrade u kojoj se skrbe i o odraslim korisnicima. Roditelji se tome protive jer smatraju da su se djeca prilagodila boravku u kraljevičkom domu te da on više odgovara njihovim potrebama od treć‡eg kata zgrade u Rijeci. Upozoravaju i da je u opremanje i uređenje kraljevičkog doma uloženo mnogo novca iz ministarstva, Primorsko-goranske županije i iz donacija.

Razlozi preseljenja korisnika u riječki Centar su dislociranost kraljevičkog doma i neodrživ rad s trenutačnim brojem zaposlenih te slobodan kat u riječkom Centru, doznaje se iz tog centra.

Gradonačelnica Kraljevice Nada Turina-Аurić poduprla je roditelje i u ime gradske uprave koja se protivi preseljenju korisnika i prestanku rada Doma u Kraljevici.

Hina

Facebook komentari