S moringom anemija i umor više nisu problem Zbog ovog ćete zelenog praha imati energije kao raketa

Ima devet puta više željeza od špinata, sedam puta više vitamina C od naranče, četiri puta više vlakana od zobi i tri puta više kalija od banana...

 

Moringa je neobično potentna zelena biljčica čiji se listovi melju u prah. Osim organizmu lako iskoristivog željeza, u sebi krije i obilje kalija, magnezija, cinka, bakra, ali i vitamina A, E, B1, B2 i B3.

Predlažemo da moringu uvrstite u svakodnevnu prehranu zbog obilja vrijednih nutrijenata i to posebno ako želite prevenirati ili riješiti problem anemije. Ne izaziva štetne nuspojave i dostupna je u prahu koji se može dodati u napitke i jela.

 

Treba odrediti idealnu dnevnu dozu

Važno je početi s vrlo malim dozama i ne natašte jer je toliko moćna da izaziva mučninu ako se "predozirate". Krenite s pola čajne žlice dok ne postignete maksimalnu dozu od 5 žličica dnevno i to tijekom razdoblja od 3 do 4 tjedna koliko treba odvojiti za određivanje idealne doze. Moguće je da će vam trebati i znatno manja količina od navedene maksimalne doze. Važno je osluškivati signale svoga tijela. U nastavku donosimo nekoliko ideja za konzumaciju moringe.

Infografika moringa 

3 ideje za korištenje moringe

Smoothie: moringa u prahu je idealan novi dodatak od kojeg će vaš smoothie postati mega potentna zelena bomba, puna vrijednih nutrijenata.

Moringa power mix: pomiješajte prah moringe, sok svježeg limuna, listiće mente, prah ili sok svježeg đumbira, med i nekoliko kockica leda. Ovi sastojci se međusobno odlično slažu, no možete zamijeniti vodu i kokosovom vodom. Dobit ćete savršeno osvježavajući prirodni eliksir.

Kikiringa: ako teško podnosite okus moringe, pomiješajte je s kikiriki maslacem koji je po mirisu i okusu dominantniji od moringe pa je jednostavno preuzme, a vi ćete dobiti namaz ili sastojak za smoothie koji će vas ujutro pokrenuti kao raketu.

Naš prijedlog omjera je ovakav: otprilike na 350 g kikiriki maslaca (manja staklenka), dodajte 1 žlicu moringe u prahu, dobro izblendajte i to je to. Želimo vam puno uživanja u eksperimentiraju i istraživanju svih mogućnosti ove vrijedne biljčice.

moringa new

Moringu u prahu s eko certifikatom potražite u svim bio&bio trgovinama i na web shopu www.biobio.hr | Za više informacija o moringi zvrcnite besplatno 0800 246 246.

 


Preuzmi besplatan e-book

Još recepata i ideja za korištenje moringe pronađite u superfood e-kuharici!

 

Facebook komentari