Prava oprema Bez njih možda ne bih ni ušao u Guinnessovu knjigu rekorda...

Johannes Rydzek je za manje od 30 sekundi pretrčao 50 metara uzbrdo. Njegova staza bila je skijaška skakaonica.

 

Nijemac Johannes Rydzek (25) je šest puta bio svjetski prvak kao skijaš nordijske kombinacije, a u svoju bogatu zbirku nedavno je dodao još jednu titulu. I to ne bilo koju! Ovaj svestrani mladić je u trčanju uzbrdo na 50 metara ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

- Bilo je ovo nevjerojatno iskustvo, a velika mi je čast što sam došao čak do Guinnessa. Upornost i trud se zaista isplate - rekao je.

Njegova 'pista' bila je skijaška skakaonica u Oberstdorfu s nagibom od 37 stupnjeva. Do cilja je došao za 27,69 sekundi, a sportaš Alexander Schauer ostao je 4 sekunde iza njega.

- Zadnjih 10 metara mi je bilo najgore. Srećom, imao samo tenisice koje su mi pružale izvanrednu potporu, posebno na glatkoj površini - rekao je Rydzek.

Naime, Continental i Adidas su udružili snage i upustili se u suradnju koja se zove Get Your Grip. Oni su kreirali tenisicu koja spaja ono najbolje - udobnost Adidas tenisice te znanja razvijena kroz proizvodnju guma Continental. Njihov višegodišnji rad rezultirao je laganim i udobnim tenisicama za trčanje ulicom ili outdoor/trail running s odličnim prianjanjem, zahvaljujući kojom je Johannes došao do izvrsnog rezultata.

Ovo nisu jedini rekordi napravljeni s adidasovih tenisicama s Continental gumom. Naime, posljednja tri svjetska rekorda napravljena su također s njima, a posljednji rekord oborio je Kenijac Dennis Kimetto 2014. u Berlinu, s rezultatom 02:02:57.  

 

Testirali smo ih

I naš kolega Filip Topol koji se sprema za Ljubljanski maraton isprobao je ove tenisice.

- Nakon što sam isprobao nekoliko proizvođača i modela, trenutno trčim u Adidas UltraBoost tenisicama. I zaista sam iznimno zadovoljan. Vrijeme prilagodbe na ove tenisice bilo je vrlo kratko, već prilikom prvog trčanja osjećao sam se ugodno u njima. Za to je djelomično odgovorna Primeknit tehnologija koja s jedne strane pruža prozračnost dok s druge nudi stabilnost stopala. Boost u imenu tenisice dolazi od naziva tehnologije koja upija udarce stopala o podlogu te ih vraća u vidu energije koju trkač osjeća prilikom svakog sljedećeg koraka - kaže.

Dodao je da je za donji dio tenisice korištena Continental guma koja omogućava izvrsno prianjanje neovisno o vremenskim uvjetima.

 

- Nedavno sam ih imao priliku testirati po kiši koja se nenadano odlučila uključiti u jedan trening. Trčao sam po betonu te ni u jednom trenu nisam osjetio nesigurnost ni najmanju mogućnost da bih mogao proklizati - zaključuje Filip.

 

Uostalom, to nije ništa neočekivano za firmu poput Continentala koja ima preko 140 godina iskustva u izradi automobilskih guma koja moraju kvalitetno prianjati uz podlogu i po vrućini i po kiši.

Foto: Promo Jeste li znali da se s Adidasovom tenisicom koja ima Continental potplat postižu bolji rezultati.

Prednosti trčanja

  • Povećava razinu tjelesne snage
  • Luči hormone sreće
  • Smanjuje simptome astme
  • Pomaže u sprečavanju visokog krvnog tlaka
  • Jača imunosni sustav
  • Sagorijeva masnoće
  • Povećava gustoću kostiju
  • Smanjuje učinke dijabetesa

 

Nešto više o ciljevima i rezultatima suradnje između Adidasa i Continentala možete saznati u ovom kratkom videu:

Facebook komentari