Povedite i 'šaponje' Bliži se Adria Advent Maraton, jedinstvena utrka uz more

Maraton se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri. Ove godine bit će to u nedjelju 27. studenog, a organizatori pripremaju i malo iznenađenje.

Jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu - 6. Adria Advent Marathon ove će se godine održati u nedjelju 27. studenoga. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. i Via Mea travela iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu.

Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km te utrka građana na 5 km.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju poklon, medalju i diplomu o sudjelovanju.

 

I ljubimci su dobrodošli

Ove godine po prvi puta trčat će se i UTRKA ŠAPA - humanitarna utrka s kućnim ljubimcima na dužini oko 800 metara sa startom u Adventskom parku.

Cjelokupan iznos od uplaćenih startnina za "Utrku šapa" donirati će se Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis koja potiče zbrinjavanje napuštenih i brine o zlostavljanim životinjama.

 

Sve sudionike i posjetitelje očekuje bogat program, mnoštvo zanimljivosti, kao i sjajan uvod u Advent u Crikvenici.

 

Informacije i prijave za 6. Adria Advent Marathon dostupne su putem internetske stranice Adria Advent Maratona


 

6. Adria Advent Marathon možete pratiti i na društvenim mrežama (#AAM2016) - Fejsu i Instagramu! Vidimo se :)

Facebook komentari