Održava se ӦTTILӦ SWIMRUN Grad Hvar ovoga vikenda postaje svjetska avanturistička destinacija

Prvi puta se ӦTTILӦ Swimrun utrka u Hvaru održala prošle godine, čime je Hrvatska ušla u prestižno društvo pet zemalja domaćina utrka za Svjetsko prvenstvo.

 

Hvar ovoga vikenda postaje omiljenom destinacijom za sve ljubitelje sporta i adrenalina. Naime, grad Hvar je u subotu i nedjelju, 7. i 8. travnja, ponovno domaćin kvalifikacijske utrke za ӦTTILӦ Swimrun svjetsko prvenstvo.

Prvi puta se ӦTTILӦ Swimrun utrka u Hvaru održala prošle godine, čime je Hrvatska ušla u prestižno društvo pet zemalja domaćina utrka za Svjetsko prvenstvo, a s obzirom na veliki uspjeh, Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara sa zadovoljstvom očekuju domaćinstvo drugog izdanja "ӦTTILӦ Swimrun Weekend Hvar".

 

Što je to?

Swimrun je inovativna sportska disciplina u kojoj sudionici trče i plivaju po zadanoj ruti, a rodila se u Švedskoj sredinom dvijetisućitih, da bi nakon toga zaživjela diljem Europe.

CNN ističe kako se radi o jednoj od najtežih i najzahtjevnijih svjetskih utrka.

Ipak, ӦTTILӦ Swimrun u Hvaru znači i pregršt druženja te dobre energije, što su natjecatelji prošle godine osobito pohvalili, što i ne čudi, s obzirom na prekrasnu prirodu i povijesnu baštinu kojom su okruženi.

Kako ističu organizatori, uz izrazitu dobrodošlicu i pomoć organizatora, upravo miris ružmarina u brdima, izrazito čisto more u kombinaciji s povijesnim okruženjem čini ovo hvarsko ӦTTILӦ Swimrun svjetsko prvenstvo jedinstvenim. Kraća, sprint utrka održat će se u subotu s početkom u 11 sati na Pjaci, natjecatelji prolaze otoke Marinkovac i Jerolim, te se preko Križnoga rata i Fortice ponovno vraćaju na Pjacu, gdje završava utrka završava.

 

Kvalifikacijska utrka

Duža, kvalifikacijska utrka počinje u nedjelju u 9:20 sati također s hvarske Pjace, a povezuje grad Hvar, poluotok Pelegrin, Paklene otoke te potom ponovno kroz grad preko Fortice, Poljuna, sela Malo Grablje pa kroz Milnu nazad na hvarsku Pjacu. Ukupna dužina staze je 40,4 kilometra, gotovo 32 kilometra trčanja i 9 kilometara plivanja, a povezuje najljepše što Hvar ima od svoje prirodne i povijesne baštine.

Naglasimo i kako ova svjetska kvalifikacijska utrka, ӦTTILӦ Swimrun, dolazi upravo u najbolje vrijeme - kada Grad Hvar obilježava 150 godina organiziranoga turizma.

Hvar je grad cjelogodišnjeg turizma, stoga Turistička zajednica i Grad Hvar ustraju u privlačenju turista različitih profila iz cijeloga svijeta, osobito u pred i post sezoni - a ovakva velika sportska događanja dokaz su kako je Hvar i poželjna avanturistička destinacija!


Nakon ӦTTILӦ Swimrun utrke, Hvarane i turiste u sljedeća dva mjeseca čekaju brojna druga događanja, primjerice otvaranje izložbe o Grguru Bučiću i 160 godina meteorologije u Hvaru, koje će se održati već 20. travnja, dok je za svibanj najavljena središnja proslava 150. obljetnice organiziranoga turizma u Hvaru, koja će se održati od 10. do 15. svibnja, uz niz kulturnih, umjetničkih i društvenih događanja.

 

Facebook komentari