Nisu političari, već sportaši Otkrili smo tko je predsjednici vratio osmijeh na lice...

Vidno dirnuta postignutim rezultatima Aktivne Hrvatske čija je pokroviteljica, te umijećem, energijom i pozitivnim stavom mladih sportaša, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije krila oduševljenje i veselje što je dio jedne pozitivne priče.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao je na Danu otvorenih vrata Ureda Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović kroz organizaciju sportskih i sportsko-rekreacijskih sadržaja namijenjenih djeci i mladima s ciljem unaprjeđenja zdravlja. Predsjednica je, kao i brojni prisutni građani bila oduševljena prikazanim aktivnostima te je pozdravila napore Kineziološkog fakulteta u promociji tjelesne aktivnosti i sporta.

 

Poruka predsjednice

"Kao pokroviteljica projekta Aktivna Hrvatska pozivam vas da se svi aktivno bavite vježbanjem i sportom, da brinete o svom zdravlju i životu. Vjerujte, bit ćete sretniji, zdraviji i u punoj boljoj formi!" rekla je tom prilikom Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Foto: Aktivna Hrvatska Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, dekan KIF-a Damir Knjaz te profesori i studenti koji sudjeluju u projektu Aktivna Hrvatska nisu skrivali veselje zbog ovogodišnjeg rezultata.

KIF je ispred Ureda Predsjednice postavio nekoliko postaja koje su uključivale košarku, mali nogomet, odbojku, kružni trening i trampolin na kojima su prezentirani različiti elementi iz tih sportova.

Najatraktivnija postaja je zasigurno bio trampolin na kojem su studenti KIF-a pokazali zavidne vještine na radost najmlađih posjetitelja. Pravo je pak zanimanje izazvao veslački ergometar, isti kao onaj iz popularne TV serije House of Cards koji su mnogi isprobali, a dječak iz Osijeka bio je najbolji s prijeđena tri kilometra u najkraćem vremenu.

Foto: Aktivna Hrvatska Na Danu otvorenih vrata Ureda Predsjednice bilo je i mnoštvo građana koje su oduševile sposobnosti naših sportaša.
 

Obzirom na činjenicu da je u Hrvatskoj čak 80 do 90% nedovoljno aktivnih mladih osoba, Kineziološki fakultet brojnim akcijama i projektima nastoji educirati građane o važnosti tjelesnog vježbanja i sporta za zdravlje i kvalitetu života. Ured Predsjednice Danom otvorenih vrata posvećenih sportu aktivno se i ovim putem uključio u borbu za promjenu nepovoljnih statistika.

 

Učinite nešto za sebe

"Postoje čvrsti znanstveni dokazi o snažnom utjecaju redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje. Zbog toga je jako važno da se baš svaka osoba uključi u sport, odnosno tjelesnu aktivnost. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu svake godine organizira i sudjeluje u brojnim aktivnostima koje omogućuju svima, a posebno mladima aktivno provođenje slobodnog vremena." izjavio je dekan KIF-a prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Predsjednica Republike Hrvatske pokroviteljica je i nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska koji je prije nekoliko dana u Zagrebu okupio više od 500 vježbača, dok je tim Kineziološkog fakulteta glavni stručni partner ovog projekta koji se nastavlja i u 2017. godini.

Facebook komentari