Zagrijte se Ne stajte na skije bez pripreme

Edin Mehmedović

Sportski duh i ljubav prema fizičkoj aktivnosti usmjerili su ga od najranije dobi u sport. Petnaestogodišnje rukometno iskustvo za...

Više >

Uz ove jednostavne vježbe smanjit ćete mogućnost ozljeda na stazi, a i zaista uživati u spustu sa snježnih padina

Buđenje u ranu zoru, brzi doručak i spremanje za snježne padine. Oblačite pancerice, stavljate štapove i hop na skije, ali… prije prvog laufa, treba se malo razgibati, podmazati zglobove i pripremiti muskulaturu za predstoječe napore.

 

Kukovi i koljena su jako važni

Nudim vam set jednostavnih vježbi pomoću kojih ćete se bolje pripremiti za svaki snježni zavoj. Svaku od navedenih vježbi potrebno je ponoviti barem 8 do 10 puta, svaku stranu/nogu. Obzirom da je skijanje aktivnost koja dominantno aktivira mišiće nogu, potrebno je dobro razgibati koljena i kukove. Ne smijemo nakako zaboraviti ni mišiće trupa, koji prilikom skijanja odolijevaju rotacijskim silama koje djeluju na vas.

 

Osluškujte svoje tijelo

Važno je uspostaviti dobru komunikaciju između donjeg dijela tijela i trupa, a upravo to nam je i cilj prilikom izvođenja ovih vježbi. Dobra kontrola kretanja osigurat će vam ekonomičnost prilikom same aktivnosti ili, jednostavno rečeno, lakše ćete uživati na snježnim padinama! Sretno! I krenite, op, op, op!

 

Moj savjet!

Svaku vježbu ponovite 8 do 10 puta!

Pogledajte video

Svidjelo vam se? Želite isprobati vježbe ili upoznati i Edu pitati za savjet? Potražite ga na ovoj adresi:

orlandofit

Nova Ves 17, Centar Kaptol
Zagreb, Hrvatska
fitness@orlandofit.hr
www.orlandofit.hr
+385 1 4860 805
+385 99 6450 424

Facebook komentari