TRX trening Isprobajte Rip i promjenit ćete pogled na trening

Edin Mehmedović

Sportski duh i ljubav prema fizičkoj aktivnosti usmjerili su ga od najranije dobi u sport. Petnaestogodišnje rukometno iskustvo za...

Više >

Iako je ovaj trening odrađen u fitness centru, uz stabilnu podlogu i dovoljno mjesta možete ga odraditi i u svom domu. Sve što vam treba je rip, rekvizit koji, kada ga upoznate, više nećete ispuštati iz ruku.

TRX Rip trenažer je manje poznati rođak svjetski poznatom TRX suspenzijskom trenažeru ili popularno zvanom TRX trakama. Izumitelj je Pete Holman, američki taekwondo reprezentativac i dugogodišnji kondicijski trener mnogim svjetskim sportskim zvijezdama.

 

Nisko ili visoko opterećenje, sami birate

Rip trenažer oponaša asimetrično opterećenje na naše tijelo kojem se opiremo ili ga savladavamo u svakodnevnim aktivnostima i u sportu. Koristi elastičnu gumu kako bi kreirao trening niskog opterećenja sa visokom frkevencijom pokreta, ili visokog opterećenja niske frekvencije. Koristi elastične gume su dobro poznate, s obzirom na to da intenzitet opterećenja raste kako se guma rasteže, što nas tjera da generiramo veliku ili čak maksimalnu silu, proporcionalno sa opsegom pokreta.

 

Više od jedne prednosti

Idealan je rekvizit za razvoj ekspolozivnosti, izdržljivosti pa i preciznosti. Usmjeren je ka jačanju mišića trupa, s posebnim naglaskom na integriranje gornjeg i donjeg dijela tijela u efikasnu izvedbu vježbi, što možete vidjeti u videu.
Važno je naglasiti preciznu izvedbu, aktivaciju što većeg broja mišića i kontrolu gibanja.

 

Savjet više!

Primjer treninga: 4 kruga, 10 ponavljanja u svaku stranu.

Između krugova odmorite samo 1 minutu.

 

Pogledajte video

Svidjelo vam se? Želite isprobati vježbe ili upoznati i Edu pitati za savjet? Potražite ga na ovoj adresi:

orlandofit

Nova Ves 17, Centar Kaptol
Zagreb, Hrvatska
fitness@orlandofit.hr
www.orlandofit.hr
+385 1 4860 805
+385 99 6450 424

Facebook komentari