Isprobajte ako niste Valjak pomaže i kad fizioterapeut ne može

Edin Mehmedović

Sportski duh i ljubav prema fizičkoj aktivnosti usmjerili su ga od najranije dobi u sport. Petnaestogodišnje rukometno iskustvo za...

Više >

Otkrili smo idealni rekvizit koji će u samo nekoliko minuta odraditi stručnu masažu tijela i „namjestiti“ vas prije svakog treninga

Kome treba masaža uopće? I zašto bi ona bila tako važna u treningu? Odgovor leži svega nekoliko milimetara ispod vaše kože. Riječ je o mreži kolagena i vode koju nazivamo fascija - izuzetno važnom osjetilnom organu, koji se kreće i reagira na mnoštvo unutarnjih i vanjskih faktora, od emocija pa do odjeće i obuće koju nosimo.

 

Najbolja je kombinacija

Fascija je naš najbogatiji osjetilni organ i drži nas u jednom komadu. Stoga, od velike je važnosti prije samog treninga pokrenuti miofasciju, odnosno ovojnicu koja prekriva sve mišiće u tijelu. Idealan rekvizit za to je foam roller. Jeftinija zamjena za fizioterapeuta, a u svega nekoliko minuta može nam biti od velike pomoći. Naravno to ne isključuje činjenicu da s vremena na vrijeme trebate posjetiti specijalistu, da vas “namjesti”.

 

Jednostavna tehnika

U ovom članku imate priliku vidjeti kako pomoću spužvastog valjka izmasirati velike mišićne skupine poput mišića potkoljenice, stražnjice, bedra, leđa i vrata. Jednostavnom tehnikom rolanja preko spomenute muskulature povećavate prokrvljenost mišića, aktivaciju muskulature i opseg pokreta u pripadajućim zglobovima. A kako to izgleda, najbolje ćete vidjeti u videu!

 

Moj savjet!

Svaku vježbu ponovite 4 puta!

Pogledajte video

Svidjelo vam se? Želite isprobati vježbe ili upoznati i Edu pitati za savjet? Potražite ga na ovoj adresi:

orlandofit

Nova Ves 17, Centar Kaptol
Zagreb, Hrvatska
fitness@orlandofit.hr
www.orlandofit.hr
+385 1 4860 805
+385 99 6450 424

Facebook komentari