Traka za trčanje Učvrstite cijelo tijelo, čak i pred televizorom...

Fitness.com.hr

Fitness.com.hr je najveći specijalizirani fitness portal u Hrvatskoj i najveći sportski webshop s više od 1500 artikala - od fitne...

Više >

'Kiša pada, ne mogu sad van na trening' ili 'Hladno je, ne da mi se izlaziti iz stana', vrlo su česti izgovori onih koji nemaju kontinuitet u vježbanju i koji traže opravdanje da izbjegnu tjelesnu aktivnost. No, gotovo je s izgovorima!

Traka za trčanje je fitness sprava koja vam zabranjuje da smišljate izgovore! Uz ovaj uređaj, odsad možete vježbati u udobnosti vlastitog doma, čak i pred televizorom uz omiljenu seriju.

 

Na traci za trčanje mogu trening odraditi svi: od potpunih početnika koji će tek lagano hodati, do profesionalaca koji će na traci odraditi kompleksne treninge, pod različitim opterećenjima, nagibima i brzinama.

 

Jedini preduvjet jest da se, prije nego što počnete raditi treninge na traci, upoznate s funkcijama trake te načinima njezina brzog zaustavljanja u slučajevima nezgode. Također, trening na traci prilagodite svojim sposobnostima.

Uz sebe, tijekom treninga uvijek imajte tekućinu, kako biste tijekom treninga mogli lagano pijuckati, kako biste nadomjestili tekućinu izgubljenu znojenjem.

 

Osim toga, traka za trčanje ima i nekoliko prednosti:

  • poboljšava izdržljivost i ima pozitivne učinke na kardiovaskularno zdravlje,
  • dobra apsorpcija udara prilikom trčanja čuva zglobove, posebno koljena i donja leđa,
  • mogućnost namještanja niza parametara, poput brzine, nagiba, vremena, i
  • mogućnost praćenja otkucaja srca.

 

Dakle, traka za trčanje je jednostavan rekvizit kojim ćete doprinijeti ukupnom zdravlju, poboljšati kondiciju i potaknuti gubljenje viška kilograma.

Redovitim treninzima na traci za trčanje, poboljšat ćete vlastite aerobne kapacitete i potrošiti veliku količinu kalorija.

S aspekta zdravlja, valja istaknuti da vježbanje na traci za trčanje snižava krvni tlak, razinu kolesterola, i ubrzava cirkulaciju. Nadalje, pojačava djelovanje antioksidanata koji neutraliziraju djelovanje slobodnih radikala.

 

Točnije, u srčani mišić i mozak dolazi više kisika i hranjivih tvari čime se jača srce. Tako ojačan srčani mišić štedljivo troši kisik i lakše obavlja teži rad. Treningom na traci za trčanje smanjuje se opasnost od srčanog i moždanog udara, otapaju se krvni ugrušci, a razina šećera u krvi vraća se u normalne vrijednosti.

 

Četiri puta tjedno bit će dovoljno

U udobnoj odjeći i dobrim tenisicama krenite odraditi svoj trening na traci za trčanje. Budite redoviti, pokušajte barem 4 puta tjedno odraditi trening na traci za trčanje u trajanju 30-45 minuta i nema sumnje da ćete ubrzo zamijetiti pozitivne rezultate na svojoj formi i općem zdravstvenom stanju.

Donosimo i primjer treninga za početnike. Trening je u trajanju od 40 minuta u kojem se kombinira hodanje i lagano trčanje. Naravno, oni kojima su navedene brzine prespore, slobodno ih mogu povećati.

Kvalitetnu traku za trčanje kupite u Fitness.com.hr Webshopu i krenite s treningom, već danas!

Facebook komentari