Odobrili mama Margot i trener! Vrijeme je da se osim trbuhom pozabavimo rukama, guzom i bedrima!

IZVOR: Margot
Margarita Tomić, dipl. novinar i momzilla

Mama po zanimanju, boss lady po zvanju. Veliki zaljubljenik u sport, prokrstarila sam kroz gotovo sve vrste treninga, od boksa pre...

Više >

Kad se nađu 'friška' mama, trener i nutricionist, nastane super ideja - program treninga za žene koje su upravo rodile! Dio ove priče možete biti i vi! Besplatno je, a sve što trebate je pratiti Margot ponedjeljkom na našem portalu.

 

Uspješno smo prošli kroz prva dva tjedna vježbi namijenjenih ženama koje su nedavno rodile. Ako ste vježbale četiri puta tjedno, koliko je preporučljivo, ulazak u treći tjedan i malo teže vježbe, vam ne bi smio teško pasti. Pa krenimo...

 

Tjedan 3

Do sad smo već morale probuditi mišiće iz sna, i trebali bi biti spremni za nove, malo teže vježbe. U nadolazećem tjednu osim mišića trbuha pozabavit ćemo se i rukama, guzom te unutrašnjim dijelom bedara. Uvodimo multifunkcionalne vježbe, gdje se izvode vježbe za dvije mišićne skupine odjednom. Tako štedimo na vremenu i brže dolazimo do rezultata.
Vježbe za stabilizaciju trbuha sada ćemo raditi s podignutim rukama, tako da još više pritiska stavimo na održavanje ravnoteže.
Uveli smo i kardio trening, minimalno jednom tjedno. Ja ovaj trening radim dva puta tjedno, jer sam prije dosta planinarila i nedostaje mi taj osjećaj. Osim opcije predložene u videu, možete raditi i brzo hodanje po ravnome.

 

Pripazite!

Svakako pazite na intenzitet i prilagodite ga svojem stanju. Sada polako krećemo sa zahtjevnijim vježbama i može se dogoditi da se pojavi lagano krvarenje (kao kod lohija), ali ne morate paničariti. Preskočite trening za jedan dan i osluškujte svoje tijelo. Ako se isto opet ponovi svakako posjetite liječnika ili ponovite prethodni tjedan umjesto ovog.
 

Pogledajte video

Tijekom prvog mjeseca radimo isključivo na pripremi mišića za vježbe, kako bi izbjegli ozljede ili dijastazu trbušnih mišića.


Ovi treninzi prilagođeni su posebno za period odmah poslije poroda, ili nakon prvih 40 dana babinja.  

Sve vježbe kreirane su prema stvarnim iskustvima majki i fizičkim izazovima sa kojima su se susretale nakon poroda. Ciljano se radi na povezivanju mišića corea, jačanju cijele trbušne zone, donjeg dijela leđa i ramena.

 

Osnovni rekviziti

Vježbe su složene od lakog prema srednjme i visokom intenzitetu, te se rade od kuće s osnovnim rekvizitima kao što su - bućice, prostirka i elastične gume. 

Plan prehrane također je prilagođen za ovaj period, tako da se osigura laktacija za dojenje te dovoljno energije. Također, ciljano se radi na smanjivanju masnih naslaga.

 

I ja sam rodila :)

Cijelo "putovanje" od babinjače (da, znam da je grozan naziv, ali takav je) do fitness ready mame možete pratiti uz mene :) I ja sam mama i nedavno sam rodila, te ću i vas i sebe voditi kroz ovaj zanimljivi program.

 

Osim na portalu Živim.hr, možete me pratiti i na Fejs stranici Margot te na Instagram profilu @margot_margarita.

 

Program vježbanja pogledajte u nastavku:

1 tjedan

2 tjedan

Facebook komentari