BLIŽI SE 7. ADRIA ADVENT MARATON Za sve ljubitelje trčanja: Utrčite u Advent po jedinstvenoj stazi uz more!

Sedmo izdanje ovog, jedinog profesionalnog međunarodnog trkaćeg maratona i polumaratonu u Europi odvijat će se 3. prosinca 2017.

 

Adria Advent Maraton jedinstven je po svojoj specifičnoj trasi koja prolazi uzduž Jadranskog mora i dijelom prema Vinodolskoj dolini.

Dvostruka kružna ruta duž obale prolazi kroz grad Crikvenicu, Selce i Dramalj. Maratonci trče dva, a polumaratonci jedan krug.

Rute polumaratona i maratona izmjerene su po Jones-Counter metodi što crikveničku stazu čini usklađenom s DLV i IAAF pravilima. Ne čudi zato, što je prošlogodišnji maraton privukao sudionike iz čak 21 države (među kojima su bili sudionici iz Kine, Etiopije, Kenije, Irana i, primjerice, Gambije).

 

Rekorderka ne odustaje

Među vjernim natjecateljima je i hrvatska maratonka i ultramaratonka, te hrvatska rekorderka u ultramaratonu na 100 km, Marija Vrajić Trošić, osvajačica nekoliko srebrnih i brončanih medalja na Europskim i Svjetskim prvenstvima.

"U kalendaru mojih utrka, Adria Advent maraton uvijek zauzima posebno mjesto. Na samom pragu zime, lijepo je malo pobjeći s kontinenta na obalu, i udahnuti još jednom mirise mora i Mediterana. Osim prekrasnog ambijenta i blage klime, Adria Advent maraton redovito prati odlična organizacija te izrazito ugodna i pozitivna atmosfera. Dobrom raspoloženju trkača vjerojatno pridonosi i pasta party večer ranije, koji, osim poštene doze "sporih" ugljikohidrata, trkačima donosi i priliku za druženje i opuštanje prije ove zahtjevne utrke", naglasila je Marija, koja od 2015. drži rekord staze, koji iznosi 2:44:14.

Sudjelovanje se nagrađuje

Veseli i činjenica kako svi sudionici koji završe utrku maratona i polumaratona dobivaju diplomu za sudjelovanje, a svaki trkač koji u limitirano vrijeme (maraton 5 sati, a polumaraton 3 sata) prijeđe ciljnu crtu odmah po prijelazu dobiva medalju.

Za prva tri mjesta predviđene su posebne novčane nagrade u iznosu od 100 do 300 eura za polumaraton, odnosno od 200 do 500 eura za maraton. Kotizacija koja iznosi 190 kuna podrazumijeva poklon, medalju, osvježenje na stazi, kupon za pasta party u subotu, 2. prosinca, te topli obrok u nedjelju, 3. prosinca nakon trke.

Više informacija o prijavama pronađite na službenoj web stranici maratona, na Facebooku i na Instagramu. Maraton možete pratiti i uz hashtagove #aam2017 i #runAAM.

 

Dodajmo kako će se u sklopu 7. Adria Advent Maratona, 3. prosinca u Crikvenici odvijati i utrka građana, te humanitarna utrka kućnih ljubimaca.

 


Adria Advent Maraton koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se i ove godine u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz  Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

 

Facebook komentari