Povećajte šanse za vrhunac 7 faktora koji utječu na orgazam - od anatomije do vrućih poruka...

I ne, nije samo riječ o seksualnoj pozi. Stručnjaci navode i brojne druge faktore koji igraju veliku ulogu u postizanju orgazma.

 

1. Seks poruke

U velikoj studiji objavljenoj u Archives of Sexual Behavior, a u kojoj je sudjelovalo preko 52.000 žena i muškaraca otkriveno je da žene koje imaju više orgazama  šalju i više poruka vrućeg sadržaja.

Takve žene se ne ustručavaju jasno i glasno reći što žele, a što ne žele u krevetu. Šaljite jedno drugom seks poruke i tako pojačajte uzbuđenje prije susreta.

 

2. Komunikacijske vještine

Kakva je komunikacije u vezi, takav je i seks. Biste li se složili? Stručnjaci itekako bi. Naime, studije pokazuju da je otvorena komunikacija s partnerom ključ.

Izgovaranje 'volim te' tijekom akcije također može pomoći kod postizanja orgazma.

 

3. Seksualno samopouzdanje

I dok su tehnika i poza također važni, važno je i kako se vi osjećate u vlastitom tijelu. Ako stalno gasite svjetlo tijekom seksa, to vam govori da trebate poraditi na samopouzdanju.

Umjesto da stalno kritizirate svoje tijelo, nađite rublje koje vam pristaje ili čak i staru majicu u kojoj se osjećate seksi. Svjetlo u sobi poželjet ćete ostaviti…

Foto: Istock Kad ste zadnji put poslali poruku vrućeg sadržaja?

4. Fokus

Orgazam od kojeg će nam se zavrtjeti u glavi ne dolazi samo tako. Nije dovoljan pogled, ali ni kratka akcija. I potrebna je koncentracija. Prema studiji iz 2016. to je proces koji se uči. Žene koje bez problema doživljaju orgazam su naučile kako se kompletno fokusirati samo na čin vođenja ljubavi.

 

Prije akcije, uzmite minutu i očistite misli. Ako vam se tijekom seksa vrte misli poput onih što sve morate sutra obaviti, manja je vjerojatnost da ćete postići vrhunac.

 

5. Status veze

Jeste li u dugoj vezi ili je to seks na jednu noć? Nije ni bitno, jer je za postizanje orgazma bitno koliko ste vi s tim statusom zadovoljni. Logično... Ako ste u nesretnoj vezi to će se itekako odraziti i na vaš seksualni život.

 

6. Anatomija

Puno čimbenika koji pridonose vašem orgazmu su u vašoj kontroli, ali neki ipak nisu. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Hormones and Behavior udaljenost između klitorisa i otvora uretre (gdje urin izlazi) može utjecati na vašu vjerojatnost orgazma. Barem za vrijeme vaginalne penetracije.

Ako je udaljenost manja od dva centimetra, veća je vjerojatnost da ćete tijekom seksualnog odnosa doći do vrhunca.

Žene čija udaljenost iznosi 3 centimetra trebaju ipak dodatnu stimulacijom klitorisa.

 

7. Godine

Seksualni život žena, kažu stručnjaci, poboljšava se tijekom godina. Iako se seksualna aktivnost s godinama smanjuje, gotovo 70 posto seksualno aktivnih žena redovito postiže orgazam za razliku od mlađih žena, kaže studija iz 2016. 

Ovo je najčešće povezano sa samopouzdanjem i komunikacijom.

 

 

Facebook komentari