Što ga otkriva Jeste li u vezi sa zrelim muškarcem? Ovih osam stvari će vam to reći...

IZVOR: brightside.me
Dea Marinović

Završila sam studij komunikologije na Hrvatskim studijima, a novinarstvom se bavim nekoliko godina. Radila sam u dnevnim novinama,...

Više >

Zreo muškarac neće kritizirati vaš izgled, zbog njega se nećete osjećati loše, a ni imati manjak samopouzdanja... Jeste li vi sretnica koja pored sebe ima upravo ovakvog muškarca?

 

Jeste li se ikad zapitali kad točno muškarci postaju zreli i što to uopće znači? Neki ljudi postaju zreli već sa 15, 16 godina, dok se neki ponašaju poput djece čak i u kasnim tridesetima ili četrdesetima. Je li pored vas zreo muškarac? Kako biste to lakše prepoznali donosimo osam karakteristika, koje razlikuju emocionalno zrele muškarce od nezrelih. Vjerujte, godine ovdje nisu najbitniji faktor.

 

1. Zreo muškarac neće kritizirati vaš izgled

'Zašto ne postaneš plavuša, volio bih kad bi bila malo mršavija'. Muškarac koji vas istinski voli na ovakakv način nikad neće govoriti o vašem izgledu (šale se ne računaju). Psiholozi kažu kako to muškarac ne čini zato da vam pomogne, već vam na taj način ruši samopouzdanje (možda i nesvjesno). Zreo muškarac će vas voljeti onakvu kakva jeste, a ako se vi sami odlučite na životnu promjenu, bit će tu pored vas i dati vam konstruktivni savjet. Neće se spuštati tako nisko i stalno vas 'bosti' kritikama na račun izgleda.

 

2. Zreo muškarac neće zlorabiti vaš osobni prostor

Ako ste u zdravoj i stabilnoj vezi, ne morate kriti ništa jedan od drugog, bilo da su to poruke na mobitelu ili na društvenim mrežama. Naravno, to ne znači da vam partner može kopati po džepovima, torbi, tražeći mobitel kako bi čitao vaša dopisivanja. Ako to radi, samo pokazuje nedostatak samopouzdanja, ali i poštovanja prema vama. Ako je veza čvrsta, zreo muškarac neće imati potrebu špijunirati vas.

 

3. Ne bježi od problema

Kad smo bili mlađi, nekako je bilo lakše gurnuti probleme pod tepih, nadajući se da će se oni nekako magično riješiti. No, to tako baš i ne funkcionira, zar ne? Zreo muškarac zna da je najbolji način za rješavanje bilo kojega problema, bilo to obiteljskog ili poslovnog, suočavanje s njim, a ne bježanje od njega. No, to ne znači da stalno traži nevolju. Zreo muškarac naime zna kad treba riješiti problem, a kad izbjeći svađu.

 

4. Ne smatra da je pokazivanje emocija znak slabosti

Pravog muškarca ne odlikuje rezerviranost i nedostatak emocija. Mudar muškarac ne boji se kritika zbog pokazivanja svoje senzualne ili romantične strane. On zna da neće biti ništa manje muškarac ukoliko pokaže svoje emocije. Dapače, takvo je ponašanje važna stavka u izgradnji zdrave veze.

 

5. Ne misli samo na danas

Pojedini muškarci će potrošiti zadnji novčić na večeru u skupom restoranu ili na kladionicu ne misleći uopće na posljedice. Ili će organizirati ludi tulum usred tjedna, a sljedeći dan neće doći na posao. Ovakvo ponašanje svaku ženu može izludjeti. No, zreo muškarac ne živi samo za 'danas'. Naravno, to ne znači da vaš život treba biti dosadan i bez ikakve spontanosti, već samo da treba malo misliti i na to 'što će biti sutra'.

 

6. Neće vas stavljati na drugo mjesto

Svi muškarci, kao i žene, moraju provodti vrijeme s prijateljima i s vremena na vrijeme s njima 'zaružiti'. Ali, žena se pored zrelog muškarca nikad neće osjećati kao da je na drugome mjestu. Djetinjasti i nezreli muškraci samo slušaju savjete prijatelja, a pritom ignoriraju ono što im njihova partnerica savjetuje.

Foto: iStock Zreo muškarac zna da je najbolji način za rješavanje bilo kojega problema, suočavanje s njim.
 

7. Ima zdrav odnos s majkom

Zreo muškarac uvijek nađe vremena za svoje roditelje, čak i ako njihov odnos nije baš najbolji. Zna da je briga o onima koji su o njemu brinuli vrlo važna. Ipak, neće prijeći crtu u kojoj jedan od roditelja (najčešće majka), bude na glavnom mjestu u njegovu životu, istiskujući sve druge.

 

8. Poštuje vas i nikad vas neće udariti ili uvrijediti

Ovo se ne odnosi samo na fizičko, već i na psihičko nasilje. Ukoliko ste žrtva bilo kakvoga nasilja kod kuće, prestanite tražiti izgovore za svog muškarca i odmah ga ostavite. Zreo muškarac nikad ne bi udario ženu, bez obzira što se dogodilo i koliko je ljut.

 

Facebook komentari