Priprema, pozor - kreni Za parove koji su isprobali apsolutno sve: 6 originalnih ideja za spoj

Dea Marinović

Završila sam studij komunikologije na Hrvatskim studijima, a novinarstvom se bavim nekoliko godina. Radila sam u dnevnim novinama,...

Više >

Donosimo nekoliko zabavnih ideja koje će vratiti uzbuđenje u vaš zajednički život.

 

Kad ste tek prohodali, sve što ste radili vam je bilo uzbudljivo. Ali nakon 10 i više godina veze (braka), može vam se činiti da vas više ništa ne može iznenaditi. I romantičnih izlazaka i spojeva je sve rjeđe. Domet vam je kauč, a ponekad kino.

Zato donosimo nekoliko zabavnih ideja koje će lako vratiti malo uzbuđenja u vaš zajednički život.

 

1. Odite u igraonicu

Sigurno po gradu još ima onih 'old school' igraonica koje će vas vratiti u prošlost. Fliper, pikado, stolni nogomet, bilijar su ultra zabavni, a večer puna smijeha i zafrkancije je zagarantirana.

- Igranje igri je sjajan način da vratite svježinu u vezu, a osjećat ćete se poput tinejdžera. Tu energiju donijet ćete i doma. Što je sjajno - kažu stručnjaci.

 

2. Stand up večer

Spoj za poželjeti. Osim što smijeh smanjuje stres, on povećava izlučivanje endorfina (hormon sreće) što itekako utječe i na odnose među partnerima.

I parovi koji se zajedno smiju su najčešće sretniji i povezaniji. Stoga provjerite događanja u vašem gradu i priuštite si spoj iz snova.

 

3. Kampirajte u vlastitom domu

Možda vam zvuči čudno, no ovu večer dugo ćete pamtiti. Zaboravite kauč i postavite maleni šator u dnevnu sobu.

 

Zapalite nekoliko svijeća ili blagdanskih lampica (da, već je krenulo 'ludilo'), pripremite ukusne zalogajčiće i pustite omiljeni film ili seriju. Čim se malo maknete iz zone komfora, vidjet ćete kako to itekako može poboljšati odnos i vratiti pomalo uspavanu iskru.

 

4. Tečaj kuhanja ili zajedničko kuhanje kod kuće

Ako ste oboje gurmani i već ste obišli gotovo sve restorane u gradu, onda je ovo vaša idealna zajednička aktivnost. Ako u vašoj blizini nema tečaja kuhanja, organizirajte tečaj kod kuće.

Dogovorite jedan dan u tjednu, kad ćete zajedno pripremati nešto novo. I svaki put jedno od vas će birati što će se kuhati. Dajte si truda i napravite predjelo, glavno jelo i desert. Uredite stol kao da ste u restoranu. Probajte izbjeći tešku hranu, jer će vam trebati energije i za ono što slijedi nakon večere :)

Foto: iStock Na jedan dan budite turisti u vlastitom gradu.

5. Rekreirajte prvi spoj

Bez obzira koliko je vremena prošlo od vašeg prvog spoja, nikad nije kasno da se vratite malo u prošlost. Prisjetite se tema koje ste pričali, leptirića u trbuhu i stvari koje su vam na njemu bile seksi, a to mu sad rijetko govorite…

 

6. Budite turisti

Jeste li ikad bili turist u vlastitom gradu? Kad ste zadnji put posjetili neke od znamenitosti? Vrijeme je da to učinite. Isplanirajte dan, fotografirajte, pitajte za smjer… Osjećat ćete se kao na odmoru…

 

 

Facebook komentari