Ne propustite u četvrtak s Jutarnjim listom S Vitom u ljeto: najbolji badići, sve za plažu i lagani recepti

Beauty noviteti, dobra forma, recepti za hladne juhe i šarene tjestenine - baš sve što nam treba!

 

Nova Vita, koja izlazi u četvrtak 21. lipnja, u znaku je ljeta! Pripremamo se za plažu, donosimo izbor najboljih kupaćih kostima, torbi i haljina, svih dodataka i detalja važnih za boravak na plaži.

Učimo vas jednostavne vježbe za brzopotezno zatezanje tijela te sve što trebate znati o plivanju i bazenima.

U Zdravoj kuhaoni kuhamo tjesteninu u bojama, a donosimo i recepte za hladne juhe, idealne za tople dane. Hladne juhe istodobno su i osvježavajuća i nutritivno bogata jela. Njihova je priprema brza i jednostavna, što je dodatni razlog da ih uvrstite na svoj jelovnik.

 

Sezonsko, ali malo drugačije

Donosimo nekoliko ideja kako sezonske namirnice možete pripremiti na malo drugačiji način. Hladne juhe mogu se pripremati od različitih vrsta povrća i voća, no važno je ipak držati se nužnih pravila: juhe moraju biti kiselkasta okusa, koristite sastojke koji držanjem gotove juhe u hladnjaku neće potamniti, gusta kremasta konzistencija juhe dobiva se miksanjem sastojaka i najbolje je koristiti ohlađene sastojke. Nadalje, kada juhu zgotovite, u hladnjaku je držite barem dva sata. Naravno, ako je riječ o većoj količini, bit će potrebno dulje vrijeme da je rashladite. Ako hladnu juhu želite poslužiti na otvorenom, primjerice na vrtnoj zabavi, treba je držati u većoj posudi s ledom.

 

Znate li koji se začini koriste u hladnim juhama?

Bosiljak i origano pristaju juhi u kojoj je rajčica. Juhi s tikvicama možete dodati bosiljak, majčinu dušicu, origano i đumbir u prahu. Komorač pristaje zelenim juhama. Muškatni oraščić i vanilija ljube hladne voćne juhe.

U Viti pratite i naše stalne rubrike: aromaterapiju, feng shui, kućne ljubimce i, naravno, beauty novitete.

 

Nemojte propustiti Vitu, magazin za ljepotu i zdrav život, u paketu s Jutarnjim listom u četvrtak za samo 13 kuna!

VIta 291 lipanj

Facebook komentari