S medenom kremom ne možete pogriješiti.
 Foto: Hungry Mile
Za svaku priliku

Medeni lješnjak keksi kojima je teško odoljeti - i gotovi su za samo 30 minuta

Ovi keksići ne samo da su ukusni, već se tope u ustima i vrlo su jednostavni za napraviti.

Za vas pripremio: Mile Butorac - Hungry Mile


Sve je zdravo u umjerenim količinama. To jest, ako uspijete umjereno navaliti na ove keksiće.

Slađe ne može

Gladni Mile je zaprijetio da će upaliti pećnicu, a kad je - bome nam je pokazao!

Napravio je čak 18 keksića s lješnjakovim brašnom, čokoladom i vanilijom i omiljenom medenom kremom kao točka na i.

Pa nek' se suzdržava tko može!

Butorca možete pratiti i na Instagram profilu Hungry Mile

Priprema:

  1. Stavite pećnicu grijati na 180° C.
  2. Razradite maslac sa smeđim šećerom i burbon vanilijom. Zatim smjesi dodajte jaje i žumanjak, te miksajte dok se sastojci dobro ne povežu.
  3. Špatulom očistite stjenke zdjele i dodajte suhe sastojke - Letifico lješnjakovo brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
  4. Na pleh (koristite veliki pleh/tipa od pećnice) stavite papir za pečenje. Rukama, žlicom ili žlicom za sladoled grabite smjesu i formirajte kuglice veličine oraha. Slažite ih na pleh.
  5. Kuglice rasporedite pazeći da bude prostora između (keksi se rašire, ali ne pretjerano), te ih po sredini kuglice palcem lagano spljoštite, radeći udubljenje.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C, oko 10 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatno-smeđu boju po rubovima.
  7. Ohlađene kekse punite s malo medene kreme po izboru.

Linker
21. travanj 2024 22:34