S ovim izborom jela nećete pogriješiti...
 Foto: Istock
Zvijezda kuhinje

Ukradi ideju - najjednostavniji recepti svjetskih food blogera

Ne morate biti vrsni kuhari, kako bi vam ova jela uspjela. Dovoljno vam je tek malo vremena, mašte, spretnosti i pravi izbor namirnica te začina.

Kuhanje potiče kreativnost, a bilo da ste početnik ili vrsni kuhar vjerujemo kako u ovom užurbanom načinu života i nemate baš vremena satima biti u kuhinji. I ne morate!

Samo trebate malo uključiti maštu i osmisliti jednostavna, a brza jela kojima ćete, uvjereni smo, oduševiti sve ukućane. Dovoljno je malo volje, ali i dobro 'baratanje' aromatičnim dodacima jelima uz koje svaki obrok uspijeva.

Zato je tu provjerena te uvijek pouzdana Vegeta uz koju je svako jelo uspješno. Osim što je 100% originalna, ona je i 100% ukusna.

Pronađite inspiraciju

Inspiraciju uvijek možete naći na raznim food blogovima, a mi smo 'iskopali' nekoliko imena čija su nas jela oduševila. Malo smo ih prilagodili našim nepcima i dodali začine kojima nećete moći odoljeti. Ukradite i vi ideju.

Španjolska blogerica Lauren Aloise nagnala nas je da napravimo malo drugačiju paellu, Britanka Ella Woodward dala nam je dobru ideju za kremasti umak od batata, dok nas je Australka Georgia McDermott odmah privukla tjesteninom od avokada - hit namirnica za brunch iz snova.

'Skoknuli' smo i do Kanade te našli ideju za neodoljivu večeru - odrezak sa začinskim biljem. Ako ste ipak za nešto laganije, Bianca Zapatka iz Njemačke ima odličnu ideju za lagani rižoto.

Više informacija možete potražiti na www.vegeta.hr.

  • 450 g riže
  • 400 g nemasne svinjetine
  • 12-15 dagnji (ili drugih plodova mora po želji)
  • 2 zrele rajčice (oguljene i narezane na kockice)
  • 1 slatka crvena paprika, izrezana na tanke trake
  • šaka šparoga
  • 2 žlice Vegete original
  • 4 srca artičoka
  • prstohvat niti šafrana
  • malo peršina
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 5 šalica povrtnog ili svinjskog temeljca
  • Sol (ako je potrebno)

Priprema:

  1. Izrežite svinjetinu na komadiće i popržite je u vrućem maslinovom ulju.
  2. Potom je izvadite i u istom ulju popržite češnjak, dodajte šafran i peršin.
  3. Dodajte povrće i očišćene dagnje te neka se sve krčka oko dvije minute.
  4. Vratite opet svinjetinu i dodajte jednu šalicu temeljca i Vegete. Smanjite temperaturu i neka se kuha oko 20 minuta.
  5. Dodajte rižu i ostatak temeljca.
  6. Kad tekućina apsorbira, jelo je spremno.

  • 3 batata
  • 1 šalica slanutka
  • 1/2 šalicu bademovog mlijeka
  • 1 žlica Vegete original
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 2 lista kadulje
  • 1 limun
  • sol

Priprema:

  1. Ogulite i nasjeckajte batat te ga kuhajte u vodi dok ne omekša.
  2. Dobro ga zgnječite i pustite da odstoji nekoliko minuta.
  3. Iscijedite limun po njemu.
  4. Sve preostale sastojke stavite u blender dok smjesa ne bude glatka.
  5. Dodajte zatim batate i opet izblendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
  6. Poslužite uz krekere ili čips.

  • 400 g tjestenine
  • 2 oguljena avokada
  • 2 žlice bosiljka
  • žlica Vegete original
  • sok od svježeg limuna
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. U blender stavite sve sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu.
  3. Ako je potrebno dodajte malo vode i još Vegete.
  4. Tjesteninu procijedite i prelijte je umakom.
  5. Potom je prelijte limunovim sokom i stavite malo parmezana.

  • 4 svinjska odreska
  • sol
  • papar
  • timijan
  • kadulja
  • peršin
  • žlica Vegete Original

Priprema:

  1. Dobro zagrijte tavu ili roštilj.
  2. Premažite meso sa začinskim biljem i Vegetom.
  3. Pržite odrezak oko dvije minute. Okrenite ga na još dvije minute, ovisno koliko želite da vam bude pečen.
  4. Izvadite iz tave i pustite ga da odstoji koju minutu.
  5. Stavite na njega malo maslaca i poslužite uz pečeni krumpir.

  • 220 g riže
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1-2 žličice maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 350 ml povrtnog temeljca
  • vrhnje za kuhanje (po želji)
  • 250 g šampinjona
  • Vegeta original
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Na tavi zagrijte ulje i popržite luk i češnjak
  2. Ubacite gljive i pirjajte nekoliko minuta.
  3. Dodajte rižu te miješajte oko 2 minute.
  4. Dolijevajte vino i temeljac te kuhajte oko 15 minuta uz povremeno miješanje dok riža ne apsorbira tekućinu.
  5. U međuvremenu dodajte i vrhnje, stavite sol, papar i Vegetu.

Linker
20. travanj 2024 07:07