dr. Dražen Šebetić

dr. Dražen Šebetić

kardiolog, Zagreb

Odgovori na pitanja:

Česte promjene tlaka

PITANJE: Imam 81 godinu i cijeli život imam visok tlak. Redovito uzimam lijekove. Tlak mi u posljednje 3-4 godine često oscilira. Nosila sam uređaj koji 24 sata mjeri tlak i na osnovi tih podataka liječnik specijalist mi je propisao novu terapiju (Carvetrend 6,25 mg; Tomid 10 mg; Normabel 5 mg,...
Više

Srce vam jače tuče kod tjelesnog napora?

PITANJE: Rekreativno se bavim nogometom oko godinu dana. Prilikom podizanja većih tereta, posebice kad radim čučnjeve s utezima, srce mi počinje snažno lupati. To je vjerojatno i normalno, ali čujem i nekakvo jako pištanje i zujanje iz prsa, a često se tada javljaju i vrtoglavice.
Više

Zašto srce ponekad zastane na sekundu?

PITANJE: Ponekad mi se dogodi da mi srce zastane na sekundu pa onda počne ponovno kucati, što osjetim kao nekakvo škakljanje u grlu. Ponekad mi se u minuti to dogodi i po dva-tri puta. Prije dva mjeseca bio sam na ergometriji, sve je bilo u redu, a u posljednjih šest...
Više

Je li normalna aritmija prije menstruacije?

PITANJE: Imam 33 godine i 2-3 dana prije menstruacije osjećam preskakanje srca koje traje po nekoliko sekundi. Kada dobijem menstruaciju, sve prestane. Sada sam trudna i od početka trudnoće, a sada sam u 21. tjednu, javlja mi preskakanje srca, npr. dva tjedna ništa pa zatim u danu 2-3 preskoka.
Više

Hoće li se ponoviti fibrilacija atrija?

PITANJE: Prije dvadeset dana otpuštena sam iz bolnice nakon napadaja jakog i ubrzanog rada srca. U otpusnom pismu piše da sam imala fibrilaciju atrija. Nisam dobila nikakvu terapiju. Hoće li se to ponavljati? Imam 52 godine.
Više