dr. sc. Ana Bakija-Konsuo

dr. sc. Ana Bakija-Konsuo

dermatovenerologinja, Dubrovnik

Odgovori na pitanja:

Crvene točkice na spolovilu

PITANJE: Unatrag dvije godine na glansu spolovila pojavljuju mi se crvene točkice koje su povremeno nestajale i neke terapije. Nemam simptoma kao što su svrbež, peckanje ili slično, samo crvenilo. Imam stalnu partnericu, koja nema simptoma.
Više

Madež krvari, treba li se zabrinuti?

PITANJE: Prije nekoliko dana frizerka mi je slučajno ozlijedila madež na vlasištu. To sam primijetila tek navečer kada je prokrvario. Danas mi se oko madeža stvorila krastica. Jako sam se zabrinula jer znam da nije dobro ozlijediti madež. Imam li razloga za brigu?
Više

Bijeli krug oko madeža

PITANJE: Prije dva tjedna primijetila sam da moja kći na leđima ima madež oko kojeg se stvara bijeli krug. Je li to opasno?
Više

Crvenilo i kvržice na ožiljku

PITANJE: Prije devet mjeseci zbog pada s bicikla operiran mi je lijevi gležanj te su mi ugrađeni vijci. Prije dva mjeseca na ožiljku su se počele stvarati promjene - crvenilo, zadebljani čvorići i ljuštenje kože, a ponekad me malo svrbi.
Više

Osip na potkoljenicama

PITANJE: Imam 61 godinu i već četiri tjedna imam osip na potkoljenicama i podlakticama koji me jako svrbi. Inače nemam zdravstvenih tegoba i ne uzimam nikakve lijekove. Moj liječnik mi je propisao Bepanthen kremu i tablete koje smanjuju svrbež, no to mi nije potpuno pomoglo.
Više

Što je okidač za promjene na koži?

PITANJE: Unatrag dvadesetak dana po tijelu mi se povremeno, najčešće ujutro i predvečer, pojavljuje urtikarija, koja me svrbi, ali kratko traje. Liječnik mi je propisao tablete koje redovito uzimam svaku večer, no promjene i dalje izbijaju.
Više

Kako se riješiti crvenila oko usnica

PITANJE: Imam 43 godine i već nekoliko mjeseci imam promjene oko usta, koža mi se crveni, ljušti, svrbi me i jako mi smeta. Probala sam sve moguće kreme, ali ništa mi ne pomaže?
Više
  • 1
  • 2