Jednostavni i učinkoviti Ovo su pet nužnih koraka u menopauzi

IZVOR: DoktorPlus

Najčešći simptomi menopauze su osjećaj intenzivne topline, crvenilo kože, znojenje te smanjen protok krvi do mozga.

 

1. Promjena prehrane je prvi korak

Prehrani s niskim glikemijskim indeksom treba dati prednost. Povrće, hladno prešana ulja, orašasti plodovi, proteini, a manje žitarica i voća, održat će energetski sustav u optimalnom stanju. jedite polako i dobro žvačite.

 

2. Zaboravite noćni život

Noćni hormoni - melatonin, hormon rasta, oksitocin i vazopresin - koji su regenerativne prirode, stvaraju se samo dok spavamo. U protivnom patimo od njihovog nedostatka.

 

3. Dodaci prehrani

Vitamin D uzimajte svakodnevno, uzimajte i vitamine B kompleksa, magnezij je potreban za gotovo svaki energetski proces u našem tijelu. Omega-3 masne kiseline najbolja su protuupalna prirodna tvar te selen i cink jer ih trebamo za rad štitnjače, jetre i imunosnog sustava

 

4. Balansiranje hormona

Najčešće se propisuju spolni hormoni, estradiol, estriol, progesteron, testosteron, hormon nadbubrežne žlijezde, DHEA, hormone štitnjače T3 i T4, melatonin, hormon rasta.

 

5. Fizička aktivnost

Druženje i komunikacija s prijateljima, aktivnost koja donosi zadovoljstvo, lagana tjelesna aktivnost, disanje, boravak u prirodi samo su neki od načina na koje se možete aktivno puniti u postmenopauzi.

Facebook komentari