VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE Kobra: kralježnicu održava elastičnom i zdravom te otklanja bol u leđima

Divine Energy Park

Živjeti 100 % posto života je moguće. Ali ubrzan tempo koji nameću današnji moderan život, napetost i stres, vodi nedostatku sreće...

Više >

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

 

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

 

NAČIN IZVOĐENJA: lezite na trbuh sa ispruženim nogama i stopalima, stavite čelo na pod i dlanove na ispod ramena. Opustite cijelo tijelo. Polako podižite čelo sa poda kao i ramena, savijajući glavu unazad, što više možete. Pokušajte podići ramena bez upotrebe ruku, koristeći samo mišiće leđa. Sada koristite i ruke, i polako se nagnite unazad, što više možete, bez naprezanja, sve dok ruke ne budu sasvim ispružene. Pupak treba biti što bliži podu. Zadržite položaj onoliko dugo koliko vam je ugodno.

DISANJE: udahnite dok podižete tijelo sa poda, izdahnite prilikom spuštanja

TRAJANJE: ponovite vježbu do 5 puta ili se zadržite u završnom položaju nekoliko udaha i izdaha ili onoliko koliko vam je ugodno.

NAPOMENA: ukoliko imate problema s leđima, neka su vam stopala spojena i opružena prilikom izvođenja kobre. Ukoliko imate zdrava leđa, stopala mogu biti i na prstima tijekom izvođenja vježbe.  

DOBROBITI: pomaže kod ženskih problema. Tonira jajnike i matericu te otklanja opstipaciju. Korisna je za sve trbušne organe, naročito jetru i bubrege. Vraća na mjesto diskove, otklanja bol u leđima te kralježnicu održava elastičnom i zdravom.

OGRANIČENJA: osobe sa čirom, kilom i povećanom štitnjačom trebaju izbjegavati ovaj položaj.

Facebook komentari