Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week Šibenik je spreman za nautički događaj godine!

Sudionici prestižnog America's Cupa u organizaciji D-Marin grupe stigli u Hrvatsku. Spektakl može početi!

 

Prvi put u povijesti D-Marin Mandalina ugostit će najbolje svjetske jedriličare i priznate poslovne ljude na prestižnoj regati klase TP52. Svih 13 jedrilica već su stigle u Hrvatsku, posade jedre u šibenskom akvatoriju, a 22. svibnja i službenom trening regatom započinje Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week. Dolazak višestrukih olimpijskih pobjednika poput Sir Bena Ainslijea, Roberta Scheidta i Santiaga Langea, sudionika i osvajača America's Cupa i Volvo Ocean Racea te uglednih biznismena imat će pozitivan utjecaj i na turizam. Hrvatska će se organizacijom najjače svjetske jedriličarske serije još više profilirati kao zemlja stvorena za jedrenje i rekreacijski jahting.

 

Najljepša reklama za našu zemlju

"Velika međunarodna događanja dokazano imaju iznimnu promotivnu vrijednost za cjelokupni hrvatski turizam. Naša očuvana priroda, more i otoci, naglašavaju ono najljepše što Hrvatska ima te predstavljaju iznimno bogatu resursnu osnovu koja našu zemlju svrstava u sam vrh nautičkih destinacija. Kako je riječ o jednoj od najprestižnijih regata na svijetu ponosni smo partneri projekta zbog kojeg će Šibenik, Zadar, ali i cijela Hrvatska postati jedriličarsko središte svijeta", naglasio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Ovogodišnje izdanje TP52 SUPER SERIES dobilo je već nadimak "America's Cup u malom" jer će upravo ova klasa jedriličarima i vlasnicima služiti kao priprema u borbi za najstariji sportski trofej na svijetu. Tri izazivača među kojima su legendarna Pradina Luna Rossa, American Magic te britanski tim koji vodi Sir Ben Ainslie u Hrvatskoj će praktički položiti kamen temeljac za Auckland 2021.

Regate klase TP52 odvijaju se na prestižnim destinacijama poput Porto Cerva, Key Westa, Caprija, Miamija. Svijet će sada obići i slike hrvatskih prirodnih ljepota.

Foto: Press Na ovoj će regati nastupiti i Robert Scheidt, najbolji brazilski olimpijac svih vremena. U 25 godina dugoj karijeri u olimpijskim klasama osvojio je pet olimpijskih medalja, 17 odličja na svjetskim prvenstvima i sakupio preko 120 naslova na različitim regatama. Novi izazov započinje u Hrvatskoj gdje će u TP52 jedriti kao član tima Onda.

"Iako je u ovom prestižnom događaju fokus na jedrenju, riječ je ipak i o izrazito velikoj promociji Šibenika, ali i cijele Hrvatske, s obzirom na to da u naš grad dolaze brojni priznati ljudi iz poslovnog svijeta, olimpijski pobjednici i pobjednici najznačajnijih svjetskih regata. Šibenčani i svi naši gosti moći će svjedočiti jednom prvoklasnom i iznimno važnom sportsko-turističkom događaju, koji će se pozitivno odraziti na turističke rezultate u Šibeniku, ali i sliku Šibenika u svijetu", rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week u D-Marin Mandalina traje do 27. svibnja. Od srijede do nedjelje u planu je održavanje deset jedrenja, a službeni start svaki je dan u 13.00 sati. Najbolji svjetski jedriličari ostaju u Hrvatskoj i idući mjesec jer je D-Marin Dalmacija domaćin 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja.

 

TIMOVI

 • Alegre - Andy Soriano (SAD/VB)
 • Azzurra - Alberto Roemmers (ARG/ITA)
 • Gladiator - Tony Langley (VB)
 • Luna Rossa - Patrizio Bertelli (ITA)
 • Onda - Eduardo de Souza Ramos (BRA)
 • Paprec Recyclage - Jean Luc Petithuguenin (FRA)
 • Phoenix - Hasso/Tina Plattner (JA)
 • Platoon - Harm Müller-Spreer (NJEM)
 • Provezza - Ergin Imre (TUR)
 • Quantum Racing - Racing Doug DeVos
 • Sled - Takashi Okura (SAD)
 • XIO Hurakan - Marco Serafini (ITA)

 

RASPORED*

D-Marin Mandalina  22. svibnja, 13.00, službeni trening

D-Marin Mandalina  23. svibnja, 13.00, jedrenje na "štap"

D-Marin Mandalina  24. svibnja, 13.00, navigacijsko jedrenje

D-Marin Mandalina  25. svibnja, 13.00, jedrenje na "štap"

D-Marin Mandalina  26. svibnja, 13.00,  jedrenje na "štap"

D-Marin Mandalina  27. svibnja, 13.00,  jedrenje na "štap"

*satnica je ovisna o vjetru i podložna promjeni

Facebook komentari